Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Do Česka přišlo jaro. Podle meteorologů si ho dlouho neužijeme

Počasí
Počasí
Foto: Pixabay

Oteplení, které do Česka postupně přichází, značí předčasný příchod jara. Těch pravých jarních teplot si ale moc dlouho neužijeme.

Už pár dní teploty v Česku šplhají nad deset stupňů, a nějakou dobu na této hodnotě vydrží. Od druhého březnového týdne by se teploty přes den měly pohybovat kolem 10 stupňů stabilně a noční teploty by pod nulu měly klesat už jen výjimečně. 9. března by měl být den, kdy do Česka přijde jaro.

Hned následující týden ale proprší a ačkoliv se budou teploty pohybovat mezi 8 a 13 stupni, sluníčka si moc neužijeme. Přinejlepším by mělo být polojasno nebo oblačno.

Během posledního březnového týdne se do Česka vrátí známky zimy. Denní teploty poklesnou a v noci by se měly propadnout několik stupňů pod bod mrazu. Vznikne pravděpodobně námraza nebo ledovka, která by se měla objevovat až do začátku dubna.

V novém měsíci teploty opět vzrostou a vrátí se další déšť. Ten by měl s občasnými výkyvy vydržet i v průběhu druhého dubnového týdne. Průměrné denní teploty by se v tomto období měly pohybovat kolem 13 až 15 stupňů.

Vyjasnění by mělo přijít ke konci měsíce. Posledních deset dubnových dní by také měly vzrůstat teploty, a to až na letních 20 stupňů a více. V tu chvíli nám dá jaro pravděpodobně sbohem.

Konec dubna by měl být oblačný, ale bez deště. Na přelomu dubna a května se však podle meteorologů mohou vyskytnou bouřky, které začátkem května přejdou v další deště.

Témata:  počasí

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy