Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Česko zasáhnou mrazy. Teploty klesnou k nule, ukazuje předpověď

Zima, ilustrační fotografie
Zima, ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

Po teplém týdnu se v Česku opět ochladí, a to hned dvakrát. První pokles teplot přijde už teď o víkendu, kdy se na teploměru může objevit i nula. Následně se ochladí během příštího týdne.

O víkendu bude oblačno až zataženo, ve východní polovině území se objeví občasný déšť nebo přeháňky, jinde srážky jen ojediněle. V sobotu nejvyšší denní teploty stoupnou jen na 10 až 14 °C, v Čechách místy až na 16 °C. 

V neděli bude polojasno až jasno, nejnižší noční teploty ale klesnou na 4 až 0 °C. Nejvyšší denní teploty ak vyrostou na 14 až 18 °C. 

V pondělí bude oblačno až polojasno, ojediněle se objeví přeháňky. Nejnižší noční teploty vyrostou na 8 až 4 °C, nejvyšší denní teploty zůstanou kolem 14 až 18 °C. 

V úterý bude oblačno  s přeháňkami. Nejnižší noční teploty zůstanou na 8 až 4 °C, nejvyšší denní teploty mírně klesnou na 13 až 17 °C. 

Po zbytek týdne bude oblačno až zataženo, místy se objeví déšť nebo přeháňky. Nejnižší noční teploty klesnou na 6 až 1 °C. Nejvyšší denní teploty nepřekročí 10 až 15 °C.

Témata:  počasí

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 13:46

Černochová vymění šéfa Vojenského zpravodajství. Bude jím Bartovský

Vláda ve středu na návrh ministryně obrany Jany Černochové (ODS) odsouhlasila jmenování brigádního generála Petra Bartovského ředitelem Vojenského zpravodajství (VZ). Po úterním projednání na plénu sněmovního obranného výboru tak byly splněny zákonné podmínky pro jeho jmenování.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy