Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V Česku udeří tento týden sníh a mráz

Zima, ilustrační fotografie
Zima, ilustrační fotografie
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Počasí v Česku se tento týden zkazí. Zatímco v pondělí teploty ještě dosáhnou téměř 20 stupňů, od úterý se začnou propadat. V noci se dokonce vrátí mráz, teploty klesnou pod nulu, a ke konci týdne místy opět nasněží.

V pondělí bude zataženo, odpoledne se místy objeví přeháňky, ojediněle bouřky. Nejvyšší denní teploty ale přesto vystoupají až na 15 až 19 °C.

V úterý bude také oblačno až zataženo, může se objevit občasný déšť nebo přeháňky. Nejnižší noční teploty se ještě udrží kolem 8 až 4 °C, nejvyšší denní teploty ale mírně klesnou na 14 až 18 °C. 

Ve středu bude oblačno až polojasno, na jihu území zataženo. Nejnižší noční teploty spadnou až na -1 °C. Nejvyšší denní teploty vystoupají pouze na 10 až 14 °C.

Ve čtvrtek se vyjasní, na Moravě a ve Slezsku ale bude během dne oblačno až zataženo a později se místy přidá déšť. Nejnižší noční teploty se budou pohybovat kolem +3 až -1 °C, nejvyšší denní teploty kolem 7 až 11 °C. 

V pátek bude oblačno až zataženo, místy se objeví občasný déšť nebo přeháňky, v polohách nad 500 m srážky sněhové. Nejnižší noční teploty +2 až se budou pohybovat kolem -2 °C, nejvyšší denní teploty nepřekročí 3 až 7 °C. 

O víkendu bude zataženo až oblačno, místy se objeví déšť nebo přeháňky, od vyšších poloh srážky sněhové. Nejnižší noční teploty zůstanu na +2 až -2 °C, nejvyšší denní teploty se budou pohybovat kolem 3 až 7 °C, v neděli až kolem 12 °C.

Témata:  počasí

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 10:02

Izrael kritizuje zprávu o neutralitě UNRWA

Izrael kritizuje zprávu o neutralitě Agentury OSN pro palestinské uprchlíky (UNRWA). Ta přišla v pondělí s informacemi, že Tel Aviv nikdy nevyjádřil obavy ze zaměstnanců UNRWA, jejichž seznam dostává každoročně od roku 2011.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy