Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Předpověď počasí na noc a neděli 14. dubna

Jaro
Jaro
Foto: Pixabay

Počasí u nás bude ovlivňovat zvlněné frontální rozhraní, které se bude zvolna přesouvat přes naše území k jihozápadu, informuje chmu.cz.

Počasí v noci (22-07): Většinou zataženo, na západě Čech zpočátku polojasno. Na Moravě, ve Slezsku a během noci i ve východní polovině Čech občasný déšť, v polohách nad 500 m, od východu nad 1000 m sněžení. Nejnižší teploty +4 až 0 °C, na západě Čech až -2 °C. Mírný severní vítr 2 až 5 m/s. Tlaková tendence: setrvalý stav Počasí přes den (07-24): Převážně zataženo, v Čechách a na západě Moravy občasný déšť nebo mrholení, zpočátku nad 500 m, na východě nad 1000 m srážky sněhové. Během dne od severovýchodu na většině území ubývání oblačnosti a ustávání srážek. Nejvyšší teploty 10 až 14 °C, v jihozápadní polovině Čech kolem 7 °C, v 1000 m na horách kolem 4 °C, na Šumavě kolem 1°C. Mírný severní až severovýchodní vítr 2 až 5 m/s, na východě 3 až 7 m/s. Tlaková tendence: setrvalý stav, večer mírný vzestup

Témata:  počasí

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 21:50

Biden poprvé deklaroval, že chce debatovat s Trumpem

Listopadovým prezidentským volbám v USA by měly předcházet předvolební duely obou kandidátů. Úřadující prezident Joe Biden se v pátek jasně vyjádřil, že nejpozději na podzim je ochoten debatovat s republikánským vyzyvatelem a svým předchůdcem Donaldem Trumpem, informovala AP. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy

Změny počasí mají rozsáhlé dopady. Souvisí s migrací i chudobou

Změny počasí mají rozsáhlé dopady. Souvisí s migrací i chudobou

Organizace spojených národů tento týden oznámila, že spouští nový fond, jehož cílem je posílit ochranu uprchlíků a vysídlených komunit ohrožených změnou klimatu. Podle zprávy agentury AFP Úřad vysokého komisaře OSN pro uprchlíky (UNHCR) uvedl, že cílem je do konce roku 2025 získat do nového fondu 100 milionů dolarů na podporu uprchlíků, jejich hostitelských komunit a zemí původu, které jsou klimatickými krizemi zasaženy nejvíce.