Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Počasí sužuje Česko: Hrozí požáry, varují meteorologové. Nová předpověď

Požár
Požár
Foto: Pixabay

Kvůli přetrvávajícímu nedostatku srážek hrozí v Česku vznik požárů. Nízký stupeň nebezpečí požáru platí pro všechny kraje kromě Moravskoslezského. Meteorologové doporučují nerozdělávat oheň v lese, nevypalovat trávu a neodhazovat nedopalky, uvedli ve výstraze platné od dnešního dopoledne.

Nárůst nebezpečí vzniku a šíření požárů se očekává v úterý, kdy začne foukat čerstvý jihovýchodní vítr, uvedli.

Počasí v Česku ovlivňuje slábnoucí tlaková výše nad jižní Skandinávií. Slunečné a suché počasí s nedostatkem srážek v ČR bude pokračovat. Nejvyšší teploty o víkendu vyšplhají na 19 až 23 stupňů.

Počasí na příští týden

Pondělí (00-24):Jasno až polojasno, na severovýchodě postupně až oblačno a ojediněle přeháňky. Nejnižší noční teploty 6 až 2 °C, v údolích ojediněle až -1 °C. Nejvyšší denní teploty 18 až 22 °C, na severovýchodě kolem 17 °C. Slabý, postupně mírný východní až jihovýchodní vítr 3 až 7 m/s, později místy s nárazy kolem 15 m/s, uvedl portal.chmi.cz.

Úterý (00-24):Polojasno až oblačno, ojediněle, na východě místy přeháňky. Nejnižší noční teploty 10 až 6 °C. Nejvyšší denní teploty 17 až 21 °C. Čerstvý jihovýchodní vítr 5 až 10 m/s, místy s nárazy 15 až 20 m/s (55 až 70 km/h).

Středa (00-24):Polojasno, přechodně až oblačno a ojediněle přeháňky nebo i bouřka. Nejnižší noční teploty 10 až 6 °C. Nejvyšší denní teploty 18 až 22 °C, v Čechách ojediněle až 24 °C. Mírný jihovýchodní vítr 3 až 7 m/s, místy s nárazy kolem 15 m/s.

Vyhlídka počasí od čtvrtka do soboty:Zpočátku převážně polojasno a ojediněle přeháňky, od západu postupně oblačno až zataženo a místy déšť nebo přeháňky, ojediněle i bouřky. Nejnižší noční teploty 12 až 7 °C. Nejvyšší denní teploty zpočátku 22 až 27 °C, od západu postupně 13 až 18 °C.

Témata:  počasí sucho požáry

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 16:21

Izrael pokračuje s přípravami ofenzivy do Rafáhu. Už staví stany pro civilisty

Izrael se podle tamních médií brzy chystá provést ofenzivu do města Rafáh na jihu Pásma Gazy, kde je podle armády poslední bašta palestinského teroristického hnutí Hamás. Tel Aviv už zahájil přípravy na evakuaci civilistů. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy