reklama

Varování před vysokými teplotami platí především pro Moravu a Slezsko, a to až do odvolání. Zasažen je také Středočesky kraj a Praha, kde teploty rovněž dosahují tropických hodnot.

Výjimku tvoří západní část republiky, severní a jižní. Zde se teploty sice pohybují také ve vysokých hodnotách, výstraha meteorologů pro tyto části ale zatím neplatí.

Naopak na většině Čech vyhlásili meteorologové z Českého hydrometeorologického ústavu výstrahu před bouřkami, kterou označili vysokým stupněm nebezpečí. 

Výstraha je v platnosti od středečních 12:00 do 01:00 ve čtvrtek. Situace bude kritická především v Plzeňském, Karlovarském, Ústeckém, Libereckém a Středočeském kraji a v Praze.

Výhled počasí na další dny ale nepřináší zlepšení. Naopak, i ve čtvrtek  hrozí přeháňky nebo bouřky, ojediněle i silné. Nejnižší noční teploty navíc vyrostou až na 19 °C a nejvyšší denní teploty až na 32 °C. 

I v pátek se mohou objevit přeháňky nebo i bouřky, ráno i mlhy. Nejnižší noční teploty klesnou na 17 až 13 °C, denní teploty ale zůstanou na 28 až 32 °C. 

Nejhorší situace bude o víkendu, kdy se místy objeví přeháňky nebo silné bouřky. Nejnižší noční teploty porostou na 20 až 16 °C, nejvyšší denní teploty pak dosáhnou až na 35 °C.