Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Velká předpověď počasí: Jak dlouho vydrží pekelné teploty?

Počasí v létě
Počasí v létě
Foto: Pixabay

Velmi teplé počasí, které panuje v ČR od začátku června, bude pokračovat i v následujícím týdnu, kdy se opět očekávají nadprůměrné teploty. Uvedl to Český hydrometeorologický ústav v dlouhodobém výhledu počasí.

V závěru měsíce se sice ochladí, ale teploty zůstanou i nadále letní. První polovina července přinese teploty, které odpovídají této roční době. Celkově budou v období od 17. června do 14. července teploty vyšší, něž je dlouhodobý normál.

Z pohledu srážek bude období jako celek normální nebo slabě nadnormální. V průběhu jednotlivých týdnů by nemělo docházet k velkým výkyvům, i když krátkodobě se budou střídat sušší a vlhčí období. 

Předpověď na tento týden

Pondělí (00-24):Skoro jasno až polojasno, na východě a jihovýchodě až oblačno a ojediněle přeháňky. Nejvyšší denní teploty 23 až 27 °C. Mírný severní až severovýchodní vítr 2 až 5 m/s, na Moravě a ve Slezsku 3 až 7 m/s.

Úterý (00-24):Polojasno, ve východní polovině území během dne oblačno a místy přeháňky nebo bouřky. Nejnižší noční teploty 15 až 11 °C, na východě 17 až 14 °C. Nejvyšší denní teploty 24 až 28 °C. Mírný severovýchodní až východní vítr 2 až 5 m/s.

Středa (00-24):Polojasno, během dne přechodně oblačno a zejména ve východní polovině území místy přeháňky nebo bouřky. Nejnižší noční teploty 17 až 13 °C. Nejvyšší denní teploty 26 až 30 °C. Slabý proměnlivý vítr do 4 m/s.

Čtvrtek (00-24):Polojasno, během dne postupně oblačno a místy přeháňky nebo bouřky. Nejnižší noční teploty 18 až 14 °C. Nejvyšší denní teploty 28 až 32 °C. Slabý jižní až jihozápadní vítr 1 až 4 m/s.

Vyhlídka počasí od pátku do neděle:Oblačno až zataženo s přeháňkami nebo bouřkami. Během období místy až polojasno a srážky jen místy. Nejnižší noční teploty 18 až 13 °C. Nejvyšší denní teploty 22 až 27 °C, v pátek na východě až 30 °C.

Témata:  počasí léto EuroZprávy.cz

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 16:21

Izrael pokračuje s přípravami ofenzivy do Rafáhu. Už staví stany pro civilisty

Izrael se podle tamních médií brzy chystá provést ofenzivu do města Rafáh na jihu Pásma Gazy, kde je podle armády poslední bašta palestinského teroristického hnutí Hamás. Tel Aviv už zahájil přípravy na evakuaci civilistů. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy