Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Ledová katastrofa: Město pohřbila masa krup, je vysoká až 1,5 metru

Kroupy, ilustrační fotografie
Kroupy, ilustrační fotografie
Foto: INCORP images

Šest čtvrtí města Guadalajara na západě Mexika pokryla silná vrstva ledu po prudké bouřce s intenzivním krupobitím. Na některých místech se vytvořil až půldruhého metru vysoký ledový krunýř, informovala stanice BBC.

Oblast Guadalajary se potila ve třicetistupňovém vedru, když se přihnala bouře a část druhého největšího města Mexika během chvilky doslova zmrazila. Do ulic pětimilionové aglomerace proto musela vyjet odklízecí technika.

Guadalajara se pintó de blanco, impresionante granizada que cubrió casi dos metros en algunas zonas de la ciudad. pic.twitter.com/zWhuvUl0H5

— GurúPolítico (@guruchuirer) 30. června 2019

Média informovala o záplavách a vyvrácených stromech na některých místech, nicméně nejsou hlášena žádná zranění. Úřady uvedly, že živel napáchal škody na dvou stovkách domů a s desítkami aut si ve městě i jeho okolí pohrály přívaly vody.

"A pak se ptáme sami sebe, jestli jsou klimatické změny skutečností. Tohle je dosud nevídaný přírodní fenomén," komentoval událost podle agentury AFP guvernér státu Jalisco Enrique Alfaro Ramírez.

Témata:  kroupy Mexiko počasí

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 14:14

Feri neuspěl s odvoláním, tříletý trest vězení za znásilnění platí

Exposlanec Dominik Feri půjde na tři roky do vězení za znásilnění dvou dívek a jeden další pokus o znásilnění, rozhodl odvolací soud v pondělí. Feri byl už loni v listopadu uznán vinným ve všech třech bodech obžaloby a potrestán nepodmíněným trestem v délce tří let. Někdejší politik, který vinu odmítá, se může dovolat k Nejvyššímu soudu.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy