Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Řeckem se prohnala další bouře, desítky domů a obchodů jsou zaplaveny

Bouřky, ilustrační fotografie
Bouřky, ilustrační fotografie
Foto: Pixabay

Kvůli záplavám v západním Řecku musely být evakuovány desítky místních obyvatel. Informoval o tom dnes web deníku Kathimerini. Nikdo nebyl raněn a nikdo se nepohřešuje. Záplavy po poslední bouři poničily silnice poblíž přístavů Nafpaktos a Patra. Nepřízeň počasí bude podle meteorologů v Řecku přetrvávat do středy.

"U města Nafpaktos bylo zaplaveno mnoho domácností a obchodů. Škody vznikly na domech, obchodech a vozech," řekli k nedělním evakuacím agentuře Reuters místní hasiči.

Bouře takové intenzity nejsou v Řecku běžné, léta zde bývají horká a suchá.

Minulý týden, v noci ze středy na čtvrtek, udeřila silná bouře na řecký poloostrov Chalkidiki. Zemřelo při ní sedm lidí, včetně dvou českých turistů. Stovky lidí byly zraněny.

Podle serveru Windy.com a předpovědi počasí zasáhnou jižní část Peloponéského poloostrova bouře dnes odpoledne. Ve úterý odpoledne mají být silnější bouře téměř po celém Řecku. Ve středu odpoledne budou doznívat na západní části Peloponésu.

Témata:  Řecko bouřky povodně

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 13:40

Mrazivé počasí se v Česku zdrží: Zimní kabáty neodkládejte, přituhne

Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve čtvrtek vydal dvě výstrahy před projevy zimního počasí, které jsou očekávány v následujících hodinách a dnech. Na většině území má v noci opět mrznout, na horách pak bude vydatně sněžit.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy