reklama

Dnes bude nejtepleji v západních, severozápadních a středních Čechách a rovněž na jihu Moravy. Ve středu budou tropické teploty v celé republice, výjimkou by měl být pouze severovýchod území.

Kvůli vysokým teplotám hrozí přehřátí a dehydratace. Lidé by měli dodržovat pitný režim, pít hlavně neslazené nealkoholické nápoje a kombinovat je s minerálními vodami. V poledních a odpoledních hodinách by měli omezit fyzickou zátěž.

Meteorologové také doporučují omezit pohyb na přímém slunci, hodnoty UV indexu budou odpoledne velmi vysoké. Je proto vhodné nosit pokrývku hlavy, sluneční brýle a chránit pokožku.

Lidé by také neměli nechávat děti nebo zvířata na přímém slunci, zejména v zaparkovaných autech.

Předpověď na středu (00-24):
Jasno až polojasno. Na severovýchodě polojasno až oblačno a ojediněle přeháňky. Nejnižší noční teploty 17 až 13 °C. Nejvyšší denní teploty 29 až 33 °C, na severovýchodě kolem 27 °C. Slabý proměnlivý nebo severovýchodní vítr 1 až 4 m/s.

Předpověď na čtvrtek (00-24):
Jasno nebo skoro jasno. Nejnižší noční teploty 18 až 14 °C. Nejvyšší denní teploty 30 až 34 °C, na severovýchodě kolem 28 °C. Slabý východní vítr 1 až 4 m/s.

Předpověď na pátek (00-24):
Jasno nebo skoro jasno. Nejnižší noční teploty 18 až 14 °C. Nejvyšší denní teploty 30 až 34 °C, na severovýchodě kolem 29 °C. Mírný jihovýchodní až východní vítr 2 až 6 m/s.

Předpověď na sobotu (00-24):
Jasno až polojasno. Později odpoledne a večer na západě až oblačno a místy přeháňky nebo bouřky. Nejnižší noční teploty 18 až 14 °C. Nejvyšší denní teploty 30 až 34 °C. Mírný jihovýchodní až východní vítr 2 až 6 m/s, v bouřkách přechodně zesílí, informuje portal.chmi.cz.

Vyhlídka počasí od neděle do úterý:
Oblačno až polojasno, místy přeháňky nebo bouřky, zejména v Čechách. Během období ustávání srážek a ubývání oblačnosti. Nejnižší noční teploty 19 až 14 °C. Nejvyšší denní teploty 28 až 33 °C, zpočátku na západě kolem 26 °C.