Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Hrozí silné bouřky s krupobitím. Počasí na noc a sobotu 10. srpna

Bouřky, ilustrační fotografie
Bouřky, ilustrační fotografie
Foto: Pixabay

Přes naše území bude postupovat k východu studená fronta, před kterou k nám bude proudit teplý vzduch od jihozápadu. Za ní se k nám rozšíří výběžek vyššího tlaku vzduchu od jihozápadu, informuje portal.chmi.cz.

Počasí v noci (22-07): Polojasno až oblačno, v severozápadní polovině Čech postupně až zataženo a na většině území slabý déšť. V jihovýchodní polovině území zpočátku jasno až polojasno. Nejnižší teploty 19 až 15 °C. Mírný jihovýchodní, postupně jihozápadní vítr 2 až 5 m/s. Tlaková tendence: setrvalý stav Počasí přes den (07-24): Oblačno až zataženo, od severozápadu místy déšť nebo přeháňky. Na Moravě a ve Slezsku zpočátku místy polojasno a odpoledne místy bouřky, ojediněle i silné s nárazy větru, kroupami a přívalovými srážkami. Večer v severozápadních Čechách ustávání srážek a ubývání oblačnosti místy až do vyjasnění.

Nejvyšší teploty 26 až 31 °C, v západní polovině Čech kolem 23 °C, na jihu Moravy až 33 °C. Mírný jihozápadní, postupně severozápadní vítr 2 až 6 m/s, v bouřkách přechodně zesílí. Tlaková tendence: setrvalý stav nebo slabý vzestup

Témata:  počasí bouřky

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 20:13

Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy

Prezident Petr Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy a nevylučuje možnost svolání kulatého stolu s představiteli tripartity a odborníky. Tuto možnost zmínil na tiskové konferenci a navrhuje termín na přelomu května a června. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy