Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Bouřky a přívalové deště v Německu: Zraněny jsou desítky lidí

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Pixabay

Berlín - Vlnu tropických veder v Německu vystřídaly silné bouřky. Přívalové srážky a lokální povodně zranily více než 90 lidí, informovala agentura DPA.

Celkem 82 lidí museli lékaři ošetřit v obci Neuhausen ob Eck, kde se konal hudební festival Southside. Pět lidí skončilo v nemocnici a pořadatelé se nakonec rozhodli, že akci, na niž přijelo kolem 60.000 fanoušků, raději zruší.

Ve spolkové zemi Porýní-Falc kvůli sesuvu půdy ráno vykolejil regionální vlak, v Bádensku-Württembersku zrušili kvůli počasí velký hudební festival Southside, jehož se účastnily desetitisíce lidí.

Vykolejení vlaku na trati mezi Koblencí a Frankfurtem nad Mohanem způsobil sesuv mezi stanicemi Bacharach a Oberwesel. Lehké zranění utrpělo devět pasažérů, strojvůdce se zranil těžce. Kvůli vyprošťovacím pracím je trať nyní uzavřená.

I západ Německa se potýká se záplavami, které dnes v oblasti způsobily přívalové deště. Obec Stromberg v Porýní-Falci voda odřízla od světa, problémy jsou i na významných železničních tratích podél Rýna mezi Wiesbadenem a Koblencí. Informovala o tom agentura DPA.

Voda se v okolí Strombergu rozlila až do výše dvou metrů a lidé nemohou opustit své domy. Záchranáři se snaží na místa dopravit čluny, na nichž by mohli lidi uvězněné v obci evakuovat.

Témata:  Německo déšť

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 13:46

Černochová vymění šéfa Vojenského zpravodajství. Bude jím Bartovský

Vláda ve středu na návrh ministryně obrany Jany Černochové (ODS) odsouhlasila jmenování brigádního generála Petra Bartovského ředitelem Vojenského zpravodajství (VZ). Po úterním projednání na plénu sněmovního obranného výboru tak byly splněny zákonné podmínky pro jeho jmenování.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy