Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Schumacherova léčba je drahá. Rodina se uchýlila k radikálnímu kroku

Michael Schumacher
Michael Schumacher
Foto: F1news.cz **www.f1news.cz**

Bern - Rodina Michaela Schumachera se dostává do finančních problémů. Legenda motorsportu sice vydělala během úspěšné kariéry miliardy, ale jeho léčba je extrémně náročná. Každý týden si vyžádá 2,5 milionu korun. A to je pro Schumiho rodinu moc. Proto se rozhodla k radikálnímu kroku, začala rozprodávat jezdcův majetek.

Schumacherovi za sedm titulů mistra světa a 91 vyhraných Grand Prix přistály na účtu peníze, o kterých si může nechat běžný smrtelník jen nechat zdát. V monopostu formule 1 vydělal miliardy. Ani ty ale rodině k pokrytí nákladné léčby nestačí.

Stav legendárního německého pilota se totiž od tragické nehody z prosince 2013 prakticky nezlepšil. Dva a půl roku po nehodě v Alpách, kdy si na lyžích poranil mozek a od té chvíle zůstává na lůžku, proto dochází k nouzovému řešení.

Už loni se rodina se zbavila luxusní rezidence v Norsku, jehož prodejem získala 2,5 milionu eur. V dubnu se objevila zpráva, že do dražby půjde monopost, na kterém se Schumacherovi podařilo poprvé v kariéře ve formuli 1 získat pódiové umístění. Teď chce manželka Corinna prodat další velkou lásku svého manžela- osmnáct let starý Mercedes E55.

Prodejem stříbrného "žihadla" mělo sice jít na léčebné náklady osm milionů, ale teď ho můžete koupit za tři miliony.

Témata:  Michael Schumacher

Aktuálně se děje

15. dubna 2024 21:04

Češi pracují na zajištění další munice pro Ukrajinu, přiznal Fiala

Česko má nasmlouváno 180 tisíc kusů dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu a pracuje na zajištění dalších 300 tisíc kusů, prozradil premiér Petr Fiala (ODS) britskému deníku Financial Times. Evropa musí podle Fialy posílit také vlastní obranu.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy