Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Chalupa Karla Gotta v Doubici roste. Sousedé mají strach z jeho přítomnosti

Karel Gott
Karel Gott
Foto: Korzo

Doubice (Děčínsko) - Chalupa Karla Gotta v Doubici na severu Čech roste rekordním tempem. Její stavba ale výrazně ovlivnila život místních lidí. Ačkoli se tamní obyvatelé na zpěváka moc těší, z jeho popularity mají pořádný strach.

Na nového souseda se obyvatelé Doubice už moc těší, jak ale přiznali, s jeho osobou jsou spojené i velké problémy. Lidé mají totiž v této vesničce klid, o ten by ale nyní kvůli slavnému sousedovi mohli přijít.

"Máme ho poměrně rádi, ale trochu se obáváme úbytku klidu," přiznávají lidé. Už teď se tam střídá hodně Gottových fanoušků - a to v autech i pěšky. Chválou ale rozhodně nešetří.

"Krásný, taky bych tady rád bydlel. Třeba mě pozve na kafe někdy pan Karel," říkají návštěvníci. "On si ví vybrat. Keď člověk běhá kolem dokola a vidí ty staré baráčky, ty roubenky. Něco nádherného. A ještě ten čistý vzduch," nadšeně dodávají.

Gottova chalupa roste neuvěřitelným tempem. Ještě před 14 dny tu byly pouze zděné základy. Dnes už chybí položit střešní krytinu. Proč si vybral Doubici zatím jen všichni spekulují.

"Možná mu to doporučil klavírista Větrovec z jeho orchestru, který tady bydlí v blízkosti," hádají místní. A nebylo by divu. Známé osobnosti malinká Doubice přitahuje. Miluje to tam třeba režisér Jan Hřebejk, který tam i natočil film Kawasakiho růže. A Karel Gott si tu bude moci zaskočit na nějaké kulinářské lahůdky k michelinskou hvězdou ověnčenému kuchaři Oldřichu Sahajdákovi. A novinář Martin Schulz v Doubici dokonce léta starostoval.

"Doubice je krásná, tichá, opuštěná vesnice na konci světa. Jestli touží po tom najít někde klid, tak si vybral velice dobře," vychvaluje Schulz vesničku.

Témata:  Karel Gott

Aktuálně se děje

17. dubna 2024 12:42

Senát posunul nová pravidla pro partnerství stejnopohlavních párů k prezidentovi

Senát ve středu na návrh zákonodárců ODS a TOP 09 rozhodl, že nebude projednávat nová pravidla pro partnerství stejnopohlavních párů a umožní tak jejich přijetí. Senátoři vyřadili novelu občanského zákoníku z programu navzdory odporu lidovců. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy