Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Stav Michaela Schumachera se zhoršuje, pomůže jen jediné

Michael Schumacher
Michael Schumacher
Foto: Daimler AG

Ženeva - Zanedlouho to budou dlouhé tři roky, co Michael Schumacher utrpěl během lyžování v Alpách vážné zranění hlavy a v podstatě doteď bojuje o život. Na informace ohledně jeho zdravotního stavu je však jeho rodina velmi opatrná. Bývalý závodník formule 1 Sergio Mantovani však odkryl další část mozaiky, jak vypadají Schumacherovi naděje na uzdravení. Bohužel, informace které poskytl nejsou zrovna příznivé.

Nedávno to byl někdejší marketingový šéf automobilky Mercedes Gerd Krämer, který v rozhovoru pro server itechpost.com prozradil, že "Michael se už na veřejnosti neobjeví, zázraky se totiž nedějí,".

Nepříznivé zprávy ještě rozvedl dál. "Jeho zdravotní stav se nelepší. Nemůže chodit ani komunikovat. Své okolí sice vnímá, ale prakticky na něj nemůže reagovat. Jeho uzdravení je prakticky vyloučení. Musel by se stát zázrak," přiznal tehdy Krämer.

Informací je sice málo ale čas od času se nějaká dostane ven. Stejně tak tomu bylo nyní, kdy jedenasedmdesátiletý Mantovani, který jezdil ve stáji Maserati, přiživil nepříznivé vyhlídky o Schumacherově zdraví.

"Michaelovi a jeho nejbližším už zbývá jediná věc - víra v Boha," říká bývalý závodník formule 1 a vzápětí dodává, že nesmí prozradit víc.

"Mám informace, nemůžu však o nich mluvit. Prostě to nejde. Je ale pravdou, že poslední dobou nemám s Michaelovou rodinou bližší kontakt. Nezbývá mi, než se za něj modlit," uzavírá Mantovani.

Michael Schumacher na konci roku 2013 nešťastně havaroval na lyžích. Po nehodě byl šest měsíců v kómatu, později rodina jakékoliv informace o jeho zdravotním stavu přestala zveřejňovat. Bývalý závodník byl převezen do domácí péče k Ženevskému jezeru, kde se o něj stará tým odborníků. Léčba už si vyžádala miliony eur a rodina musela začít rozprodávat majetek.

Témata:  Michael Schumacher

Aktuálně se děje

8:22

Kyjev s naší pomoci může na Rusy opět útočit v roce 2025, věří Bílý dům

Ukrajina se schválenou vojenskou pomocí Spojených států udrží obranu a v roce 2025 může i zaútočit, uvedl poradce Bílého domu pro národní bezpečnost Jake Sullivan.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy