Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Připravte si kabáty a deštníky, teploty ještě klesnou. Podívejte se na dlouhodobou předpověď

Podzimní mlhy
Podzimní mlhy
Foto: Adam Mráček / INCORP images

Praha - V nejbližších týdnech se očekávají teploty přibližně na úrovni normálních hodnot pro tuto roční dobu a v posledním týdnu předpokládáme chladnější počasí, takže období od 17. října do 13. listopadu by mělo být jako celek teplotně průměrné. Uvedli to dnes server chmi.cz v dlouhodobém výhledu počasí.

Průměrná teplota v ČR v tomto období je 6,3 °C. Také z hlediska celkového úhrnu srážek lze očekávat období 17.10. - 13.11. jako normální, případně srážkově slabě nadnormální. Relativně nejvíce srážek se očekává v prvním a třetím předpovědním týdnu.

Jak bude příští týden?

Předpověď na pondělí (00-24):Zataženo až oblačno, zpočátku místy polojasno. Ojediněle slabý déšť nebo mrholení. Ojediněle mlhy. Nejnižší noční teploty 8 až 4 °C, při zmenšené oblačnosti až 2 °C. Nejvyšší denní teploty 11 až 15 °C. Zpočátku slabý proměnlivý, během dne mírný jihovýchodní vítr 2 až 6 m/s.

Předpověď na úterý (00-24):Zataženo až oblačno, postupně na většině území občasný déšť nebo přeháňky. Na východě déšť místy. Nejnižší noční teploty 10 až 6 °C. Nejvyšší denní teploty 10 až 14 °C. Mírný jihovýchodní vítr 2 až 6 m/s se bude od západu měnit na jihozápadní až západní.

Předpověď na středu (00-24):Zataženo až oblačno, občas déšť nebo přeháňky. Večer na horách na severozápadě nad 900 m déšť se sněhem nebo sněžení. Nejnižší noční teploty 9 až 5 °C. Nejvyšší denní teploty 9 až 13 °C. Mírný jihozápadní až jižní 2 až 6 m/s, postupně slabý proměnlivý do 3 m/s.

Předpověď na čtvrtek (00-24):Zataženo až oblačno, na většině území občasný déšť nebo přeháňky. V Čechách nad 1000 m srážky smíšené nebo sněhové. Nejnižší noční teploty 6 až 2 °C. Nejvyšší denní teploty 7 až 11 °C. Mírný jihozápadní až jižní vítr 2 až 5 m/s.

Vyhlídka počasí od pátku do neděle:Zataženo až oblačno, zpočátku na většině území, postupně místy občasný déšť nebo přeháňky. Na horách srážky smíšené nebo sněhové. Nejnižší noční teploty 5 až 1 °C. Nejvyšší denní teploty 6 až 11 °C.

Témata:  počasí podzim

Aktuálně se děje

5. května 2024 8:22

Kyjev s naší pomoci může na Rusy opět útočit v roce 2025, věří Bílý dům

Ukrajina se schválenou vojenskou pomocí Spojených států udrží obranu a v roce 2025 může i zaútočit, uvedl poradce Bílého domu pro národní bezpečnost Jake Sullivan.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy