Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Karel Gott vstoupil do Síně slávy uměleckého sdružení ARTES

Karel Gott
Karel Gott
Foto: Korzo

Praha - Umělecké sdružení ARTES dnes udělilo Karlu Gottovi cenu Mistr zábavního umění a zároveň ho uvedlo do síně slávy. Ocenění za celoživotní úspěch v oboru převzal Josef Zíma, král české dechovky.

Podle předsedy sdružení Václava Junka je záměrem poctít v jednotlivých kategoriích umělce, na které se neprávem pozapomíná.

Gott vyjmenoval spousty cen, které už přebíral, včetně ocenění popularity TýTý. "Byly například od kritiků či publika, kterému zpívám už pětašedesát let. Tahle cena je ale trochu jiného druhu. Je od kolegia, tedy od kolegů, které potkávám ve studiích či při jiných příležitostech. Ti používají jiné měřítko - a o to víc mě to těší," dodal.

Dalšími vyznamenanými byli za písňové texty principál divadla Semafor Jiří Suchý, který v říjnu oslavil pětaosmdesátiny, a v kategorii určené scenáristům či režisérům Jiří Adamec. Entertainerem (bavičem) roku 2016 se stal Luděk Sobota.

"Zjistil jsem, že vždycky ty herecké ceny dostávají lidé, kteří už jsou hodně staří. A ještě lepší je, když jsou po operaci. Já jsem hodně starej a mám po operaci kýly. Proto jsem to dostal," řekl. Těší se už na to, až mu budou operovat kyčelní kloub, což ho čeká.

Ceny v pěveckém oboru převzali Ivan Mládek a Yveta Simonová, která 4. listopadu oslaví osmaosmdesátiny. Pro cenu určenou hudebnímu skladateli si přišel hráč na klávesové nástroje, hudební redaktor a pedagog Vítězslav Hádl. Ocenění určené hudebnímu aranžérovi či dirigentovi převzal kapelník Václav Hybš.

Témata:  Karel Gott Josef Zíma hudba

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 10:02

Izrael kritizuje zprávu o neutralitě UNRWA

Izrael kritizuje zprávu o neutralitě Agentury OSN pro palestinské uprchlíky (UNRWA). Ta přišla v pondělí s informacemi, že Tel Aviv nikdy nevyjádřil obavy ze zaměstnanců UNRWA, jejichž seznam dostává každoročně od roku 2011.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy