Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Hvězda akčních filmů Steven Seagal dostal od Putina ruské občanství

V roce 2007 slavilo velký úspěch jeho druhé album s názvem Mojo Priest
V roce 2007 slavilo velký úspěch jeho druhé album s názvem Mojo Priest
Foto: Rock for People

Moskva - Steven Seagal (64), hvězda amerických akčních filmů 90. let, dnes získal ruské občanství. Udělil mu ho prezident Vladimir Putin. Herec již počátkem letošního roku získal i srbské občanství. Ruský pas z Putinových rukou dostal před třemi lety také francouzský herec Gérard Depardieu.

Seagal je v posledních letech častým návštěvníkem v Rusku, kde se objevoval po boku Putina, jehož politiku také veřejně obhajoval. Putinův mluvčí Dmitrij Peskov novinářům řekl, že herec o ruské občanství žádal už před časem a nikdy se netajil vřelým vztahem k Rusku.

Agentura Interfax připomněla, že herec letos v září při návštěvě Sachalinu hovořil o přání získat ruské občanství, aby mohl "několik měsíců v roce trávit se svými přáteli v Rusku, s lidmi, kteří jej zde mají rádi". Rodák z Michiganu se také hlásí k ruským předkům.

Seagal koncem loňského roku dvakrát navštívil také Bělehrad, kde jej přijal prezident Tomislav Nikolić a premiér Aleksandar Vučić. Herec při této příležitosti přislíbil, že udělá vše, co je v jeho silách, aby propagoval Srbsko ve světě. Také zmínil záměr zřídit v srbské metropoli školu japonského bojového umění aikido.

Seagal, který je také zpěvákem a bluesovým kytaristou, o silvestrovské noci v centru Bělehradu uspořádal koncert pod širou oblohou. V této roli před dvěma lety také vystoupil na festivalu Rock for People v Hradci Králové. O pár měsíců později se svou kapelou koncertoval na anektovaném Krymu na pódiu vyzdobeném vlajkami proruských separatistů.

Témata:  Steven Seagal Vladimír Putin Rusko

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy