Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Lyžařská sezóna v Krkonoších letos začala dřív, rozjel se vlek Anděl

Sedačková lanová dráha
Sedačková lanová dráha
Foto: Pixmac

Janské Lázně (Trutnovsko) - SkiResort Anděl na Černé hoře v Krkonoších už zahájil lyžařskou sezónu, loni to podmínky dovolily až 27. listopadu. Horská služba upozorňuje případné zájemce o turistiku na velmi silnou mlhu s dohledností od 10 do 50 metrů.

Na vrcholu Černé hory v Krkonoších se dnes rozjel vlek Anděl, zájemci o lyžování mohou využít zhruba 300 metrů dlouhý úsek sjezdovky.

"Na vrcholu Černé hory bylo možné zasněžovat technickým sněhem od minulého týdne, na sjezdovce je zhruba 30 centimetrů technického i přírodního sněhu," řekla mluvčí SkiResortu Černá hora - Pec Zina Plchová.

Na hřebenech Krkonoš bylo dnes ráno kolem devíti stupňů Celsia pod bodem mrazu, například v okolí Luční boudy leží kolem 15 centimetrů sněhu. V Krkonoších se první sníh nadcházející zimní sezony objevil 5. října, v noci na 6. října napadlo až čtvrt metru sněhu, který však na většině míst postupně roztál.

Srážek víkend příliš mnoho nepřinese. V sobotu sice bude převládat velká oblačnost a na horách místy i něco nasněží (trvalejší sněžení očekáváme na severovýchodě), ale mimo pohraničí by mělo být sněžení (v nejnižších polohách kolem poledne déšť) spíše ojedinělé.

Výrazně více sluníčka ovšem přinese neděle, informuje meteocentrum.cz. Na většině území očekáváme polojasno, pouze místy se může vyskytnout nízká oblačnost. Nejčetněji ji očekáváme ve Slezsku a na severovýchodě Moravy, kde ojediněle hrozí i slabé sněžení.

Témata:  lyžařské areály počasí Krkonoše

Aktuálně se děje

5. května 2024 9:47

Zradikalizovaný mladík pobodal muže v Perthu, australská policie ho zastřelila

Podle policie a premiéra Západní Austrálie byl šestnáctiletý radikalizovaný chlapec zastřelen policií poté, co v neděli na veřejnosti zaútočil nožem na jednu osobu. Tuto událost informovaly agentury AFP a Reuters.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy