Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Robert Redford (80) jde do hereckého důchodu. Jaké plány má do budoucna?

Film, ilustrační foto
Film, ilustrační foto
Foto: Pixabay

New York - Robert Redford se ve svých 80 letech rozhodl pověsit hereckou kariéru na hřebíček. Dokončí dva poslední projekty, pak se chce věnovat režii a malování.

"Hraním ve filmech začínám být unaven. Jsem netrpělivý člověk a je pro mě těžké vysedávat a točit záběr za záběrem," řekl americkému filmovému webu herec, který má svém kontě zhruba osmdesátku filmů.

Před hereckým důchodem chce ještě dokončit film Our Souls at Nigth (Naše duše v noci) s Jane Fondovou, love story o druhé životní šanci postaršího páru, a snímek Old Man with a Gun (Stařec s puškou) s Casey Affleckem a Sissy Spacekovou.

Redford, držitel dvou Oscarů za režii a celoživotní dílo, si ve zbytku života chce užít nezávislosti a věnovat se režírování a malování. "Zaobírám se myšlenkou jít tímto směrem a nehrát už tolik," prohlásil.

V roce 2005 byl Reford hostem Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech, kde převzal Křišťálový glóbus za mimořádný umělecký přínos světovému filmu.

K jeho nejproslulejším filmům patří Butch Cassidy a Sundance Kid (1967), Podraz a Takoví jsme byli (1973), Velký Gatsby (1974), Všichni prezidentovi muži (1976) nebo Neslušný návrh (1993).

Témata:  Robert Redford filmy

Aktuálně se děje

1. května 2024 13:27

Hnutí ANO odstartovalo předvolební kampaň. Zveřejnilo její hlavní témata

Při zahájení hlavní fáze kampaně ANO ve Zlíně uvedl předseda Andrej Babiš, že hlavními prioritami hnutí ve volbách do Evropského parlamentu jsou boj proti nelegální migraci, obrana suverenity a odpor proti Zelené dohodě, nazvané Green Deal. Hlavním heslem kampaně před červnovými volbami je "Česko pro tebe všecko".

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy