Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Vyděšená seniorka objevila tygra a zavolala hasiče. Na ty čekalo velké překvapení

Tygr, ilustrační fotografie
Tygr, ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

Paříž - Důchodkyně ze severofrancouzského Abbeville zavolala hasiče, protože se obávala kočkovité šelmy, která měřila metr a půl. Jelikož poblíž zrovna tábořil cirkus, její telefonát se zdál logický.

K překvapení hasičů se ale tvor v křoví vůbec nehýbal. "Teprve když se přiblížili, zjistili, že před nimi leží velká plyšová hračka," napsal deník Le Parisien.

Zatím není jasné, zda šlo o kanadský žert, nebo se hračky někdo zbavil.

Plyšový tygr skončil v místní hasičské zbrojnici, patrně se z něj stane jedna z cen do tomboly.

Témata:  Francie tygři zajímavosti

Aktuálně se děje

17. května 2024 19:50

Třináct zemí vyzvalo Izrael, aby neprováděl rozsáhlou ofenzivu ve městě Rafáh

Třináct zemí, včetně sedmi členů Evropské unie, vyzvalo Izrael, aby neprováděl rozsáhlou ofenzivu ve městě Rafáh na jihu Pásma Gazy a umožnil dovoz humanitární pomoci na toto palestinské území přes všechny dostupné přechody. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy

Hráči České republiky slaví po skórování v zápase předkola skupiny A mezi Norskem a Českou republikou na Mistrovství světa v ledním hokeji IIHF 2024 v Praze (Česká republika, 11. května 2024).

MS v hokeji 2024: Češi dramaticky otočili zápas a porazili norský tým

Druhý těžký zápas ve dvou dnech museli čeští hokejisté sehrát na úvod domácího světového šampionátu. Zatímco páteční duel s Finskem gól ze hry navzdory skvělému hokeji nenabídl a rozhodnout tak musely až samostatné nájezdy, kdy ten rozhodující proměnil kapitán Roman Červenka, v sobotním duelu s Norskem padlo hned devět branek. Tento zápas ale pro Čechy nezačal nejlépe a to i přes to, že Červenka ve svém 200. zápase za národní tým otevřel skóre. Norové totiž ještě v první třetině otočili na 3:1 a Češi se dlouho následně snažili o vyrovnání. To se podařilo v bojovné druhé třetině a až ve třetí třetině se jim podařilo otočit stav zpátky na svou stranu. Zásluhou Stránského, Hájka a Paláta tak nakonec došli k výhře 6:3.