Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Tajemná slova o Schumacherově stavu: Nechte ho odpočívat v klidu, je obkope svými nejbližšími

Michael Schumacher
Michael Schumacher
Foto: Daimler AG

Bývalý výkonný ředitel závodní stáje Scuderia Ferrari a současný šéf Mezinárodní automobilové federace FIA Jean Todt patří k těm, kteří po tragické nehodě pravidelně navštěvují Michaela Schumechera přímo u něj doma. Slova, která teď Todt pronesl, ale vyvolala velké obavy o stavu někdejšího pilota F1.

Todt byl ředitelem týmu Ferrari od roku 1993 do roku 2007 a byl jedním z prvních, kteří byli svědky úspěchů Michaela Schumachera, který v dobách své největší slávy vyhrál pět po sobě jdoucích mistrovství světa.

Patří také k těm, kteří mají možnost se se Schumacherem vidět i po tragické nehodě. Na otázku, kterou o aktuálním stavu Schumachera pro argentinské noviny La Nación Todt odpověděl: „Je obklopen svou rodinou a její náklonností.“

„Cítím se požehnaný, že se s ním mohu často vidět, ale jeho zdraví je soukromou záležitostí a myslím, že je čas, abychom Michaelovi umožnili odpočívat v klidu.“

Když novináři dál naléhali, aby prozradil, jestli se zdravotní stav Schumachera zlepšuje, Todt jen zopakoval: „Opakuji: je čas, abychom nechali Michaela žít v klidu.“ Mnohé média spekulují o tom, že podobná prohlášení nevyznívají příliš pozitivně a že se možná svět musí připravit na nejhorší.

Schumacherovi fanoušci zdůrazňují, že se za něj modlí a že ho stále milují. I proto prý ale potřebují znát pravdu o stavu sportovce. Není prý třeba zveřejňovat detaily, ale tím, že rodina na veřejnost nevypouští vůbec žádné informace prý podporuje různé spekulace a zvěsti. „Podle mého názoru by rodina čas od času měla dát fanouškům informace o tom, jak se mu daří. My, fanoušci, chceme vědět, že je šťastný,“ zdůraznil jeden z Schumacherových příznivců.

Michaela Schumacher utrpěl v roce 2013 při nehodě na lyžích ve francouzských Alpách těžká zranění. Strávil měsíce v kómatu a nyní vyžaduje nepřetržitou péči, které se mu dostává v jeho domě v Glandu ve Švýcarsku.

Po nehodě se sportovec několikrát ocitl v bezprostředním ohrožení života, podstoupil sérii operací a dnem i nocí o něj pečuje několikačlenný speciálně vyškolený zdravotní personál. Objevily se zprávy o údajném zlepšení jeho stavu, dokonce se spekulovalo o tom, že za pomoci asistentů může chodit.

Mluvčí německého pilota Sabine Kehmová však takové zvěsti popřela a dodala, že takové lži pouze ubližují jeho rodině. „Michael je osobnost veřejného života a lidé měli právo vědět, že se něco stalo. Musela se ale určit hranice mezi Schumacherem jako veřejnou a soukromou osobou. Rozhodnutí chránit jeho soukromí před veřejností bylo v Michaelově zájmu," vysvětlovala.

Témata:  Michael Schumacher

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 13:46

Černochová vymění šéfa Vojenského zpravodajství. Bude jím Bartovský

Vláda ve středu na návrh ministryně obrany Jany Černochové (ODS) odsouhlasila jmenování brigádního generála Petra Bartovského ředitelem Vojenského zpravodajství (VZ). Po úterním projednání na plénu sněmovního obranného výboru tak byly splněny zákonné podmínky pro jeho jmenování.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy