Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Co s nevhodným vánočním dárkem? Poradíme, jak nepřijít o peníze

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Pixabay

Někdy je těžké trefit se do vkusu osoby, kterou obdarováváte. Stejně tak se ale může stát, že dotyčný nebo dotyčná obdrží dva úplně dárky. Zkrátka a dobře existuje několik způsobů, jak může dárek kupovaný z dobroty srdce přijít vniveč. Co pak ale s ním?

Pokud si výběrem dárku nejste jisti, je vzhledem k zákonům České republiky vhodnější nakoupit zakoupit jej přes internet. V tu chvíli totiž má prodejce zákonnou povinnost vzít zakoupené, nepoškozené, nepoužívané a zabalené zboží do 14 dní od prodeje zpět.

Často ale prodejci své služby ještě vylepšují. Někteří například nabízí možnost výměny či vrácení nevhodného dárku do poloviny ledna. Jiné firmy dokonce nabízejí vrácení peněz při odstoupení od kupní smlouvy ve lhůtě do 90 dní od nákupu.

Mnohé obchody také nabízí alternativu v podobě dárkových poukazů. Je ale potřeba sledovat jejich platnost, jejich nespornou výhodou však je, že si za ně obdarovaný zakoupí to, co sám skutečně potřebuje.

Témata:  Vánoce nákupy e-shopy

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 9:26

Putin se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny

Ruský prezident Vladimir Putin oznámil, že se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny. Bude to jeho první zahraniční cesta od opětovného zvolení do prezidentské funkce, která má posílit vztahy mezi Moskvou a Pekingem. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy