reklama

Nevěřili tomu lékaři ani fanoušci, přesto Jackson až do své smrti tvrdil, že během života podstoupil jen dvě plastické operace nosu. Chirurg Wallace Goodstein ale následně přiznal, že král popu byl v ordinaci plastického chirurga téměř pořád, a jen během dvou let prodělal 12 zákroků v obličeji.

První plastickou operaci Jackson podstoupil v roce 1979, když si zlomil nos při taneční zkoušce. Jeho „posedlost“ ale začala až o něco později. V roce 1984 si nechal opět upravit nos poté, co utrpěl popáleniny 2. stupně na hlavě. Došlo k tomu při pyrotechnické nehodě, která se přihodila při natáčení reklamního videoklipu pro Pepsi).

V roce 1987 si nechal udělat dolíček na bradě a třetí a poslední operaci nosu. V dokumentu britského novináře Martina Bashira Living with Michael Jackson se zpěvák svěřil, že v mládí byl jeho vzhled terčem zvláště otcových zraňujících narážek.

Rok po roce: Jak se měnil Michael Jackson (4:25) | zdroj: YouTube

Jackson byl sice afroamerického původu, jeho kůže ale postupně získávala světlejší odstín. Tato skutečnost vyvolala spekulace, že zřejmě podstoupil bělení kůže. Podle biografie J. Randyho Taraborrelliho však bylo umělci v roce 1986 diagnostikováno vitiligo - kožní onemocnění, při kterém dochází k výpadkům pigmentu.

Tyto informace potvrdil i Jacksonův osobní dermatolog Dr. Arnold Klein v talk show Larryho Kinga na americké stanici CNN. Příznaky Michael nejprve zakrýval tmavým make-upem, s postupným rozvojem choroby ale začal používat make-up světlý a údajně i speciální přípravky na zestejnění zbývajících tmavých skvrn. Nechal si vytvořit tmavé tetování dokreslující obočí a drobné růžové tetování u rtů.

Ať už byl skutečný počet plastických operací jakýkoliv, král popu se během svého života neuvěřitelně změnil. Ve videu výše se můžete podívat na jeho proměnu rok po roce.