reklama

Přední věděc pro redakci serveru News sdělil, že se syntetická látka jménem "alkosynt" stane náhradou za alkohol (etanol), který nacházíme v pivu, ve vínu nebo v rumu, a to už jen za pár let. Chemik odhaduje, že nejpozději do 20 let budeme mít jen nápoje se syntetickým alkoholem.

Profesor David Nutt, bývalý vládní poradce v otázce drog z Královské univerzity v Londýně, tvrdí, že synteticky vyrobené nápoje s obsahem umělého alkoholu bude mít ten samý omamný účinek, ale nepoškodí naše zdraví.

Věří také v to, že elektronické cigarety v podobném časovém horizontu nahradí normální cigarety a tabák.

David Nutt sdělil své domněnky serveru International Business Times UK. "Za 10 až 20 let nebude západní společnost pít, až na řídké vyjímky, žádný alkohol. Alkosynt se stane oblíbeným prvkem v nápojích. Je to stejné jako s cigaretami. Elektronické cigarety se už dnes používají na úkor těch normálních. Za pár let se s tabákem už nesetkáme," tvrdí.

Podle vědců má alkosynt poskytnout uživateli všechny příjemné vedlejší účinky alkoholu, jako například společenskou otevřenost. Nebude však žádným způsobem poškozovat jak tělo, tak zdraví.

Profesor Nutt a jeho podnik Alcarelle v současné době nabízejí investice ve výši 12 milionů amerických dolarů. Za to chtějí přinést na britské, americké, kanadské a evropské trhy nízkokalorické a syntetické alkoholické nápoje, které nezpůsobí kocovinu.