reklama

Sedmadvacetiletý Padraig přijal 25denní výzvu, která spočívala v tom, že před vánočními svátky jedl jen koláče. Udělal to nejen proto, že sladkosti miloval, ale i proto, aby vybral nějaké peníze na charitu.

Mladík denně snědl asi 10 koláčů, za celou dobu výzvy jich tedy bylo asi 250. V přepočtu to znamená celých 72250 kalorií. I přesto zhubl neuvěřitelných 6 kilogramů.

„Neuvědomíte si, jak vaše stravovací návyky ovlivňují vaše zdraví, dokud neděláte něco hloupého. Myslím, že už si nikdy koláč nedám,“ přiznal deníku The Mirror muž, který se inspiroval dokumentem „Super Size Me", ve němž muž jedl v McDonald's třikrát denně celých 25 dní. 

„Vždycky jsem koláče miloval a loni o Vánocích jsem jich snědl opravdu hodně. Tak moc, že si o tom i moji kamarádi povídali a žertovali o tom, že bych svým jedením měl pomoci nějaké charitě,“ vysvětluje Howard.

Nejprve se prý sladké pečivo pokoušel jíst tak, aby měl stejný přísun kalorií jako jindy, ale nešlo to. Pak jedl už jen ve chvíli, kdy měl opravdu hlad. Koláče dostal hned od několika obchodů, navíc se mu podařilo vybrat asi 4 tisíce liber, které poputují na pomoc bezdomovcům v Londýně.