Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Narodili jste se v prosinci? Podle odborníků vás čeká mnohem lepší život, než ostatní.

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Pixmac

Lidé narození v prosinci by se klidně dali charakterizovat jako superhrdinové. Oproti ostatním totiž mají řadu výhod, dožívají se vyššího věku, jsou zdravější a také vitálnější. To ale není ani zdaleka vše.

Na jednu stranu není prosinec tím nejlepším měsícem, ve kterém chcete přivést své dítě na svět. Venku je zima, lidé včetně rodiček mají oslabenou imunitu, a váš potomek by musel slavit narozeniny jen pár dní před nebo po Vánocích.

Podle odborníků ale mají lidé narození v posledním měsíci v roce mnoho výhod, o kterých ani netuší. Především se dožívají vyššího věku než ostatní, podle studie magazínu Journal of Aging Research není dokonce problém, aby se dožili až 105 let.

Tím ale výčet jejich "superschopností" nekončí. "Prosincové děti" jsou více emočně a citově vyrovnané, mají méně starostí a jsou zdravější. Je u nich například menší riziko vzniku onemocnění srdce a cév.

Lidé narození v prosinci také mají větší nadání na sport a na složitější vědní disciplíny, jako je lékařství. Dokáží se také lépe vypořádat s každodenním raním zvoněním budíku, než například lidé narození v létě. 

Proč tomu tak je mnohdy vědci netuší, předpokládá se, že za vším stojí kombinace chladného měsíce, tedy nutnost budovat si imunity rychleji než ostatní děti, a faktor krátkého dne a dlouhé noci, oproti jiným měsícům.

Témata:  lidé EuroZprávy.cz děti

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy