Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Jak si sbalit kufr? Voják prozradil armádní triky, které vám ušetří prostor

Jak si co nejefektivněji sbalit?
Jak si co nejefektivněji sbalit?
Foto: Pixabay

Chystáte se na dlouhou cestu a potřebujete nacpat hodně věcí do malého kufru? Nebo prostě jen chcete ušetřit prostor ve skříni? Klíčem je umět správně poskládat oblečení.

Návody či videa radící, jak si nejlépe sbalit, jste už zřejmě viděli. Klíčem je podle zkušených cestovatelů oblečení srolovat, aby bylo skladnější. Bývalý voják ovšem radí, jak ušetřit ještě více místa.

Techniku balení, které se říká „Ranger roll" se obvykle učí vojáci. Cílem je vytvořit z oblečení co nejmenší balíček, který se nebude během balení rozbalovat. Prvním krokem je uhnout přední a zadní lem trička a vytvořit jakousi kapsičku.

Pak je nutné tričko složit na třetiny a ohnout rukávy tak, aby vznikl obdélník. Následuje opravdu pečlivé rolování směrem od krku. Když je tričko těsně srolované, vytvořenou kapsičku z lemu trička přehneme a vytvoříme pevnou malou roličku.

Na rozdíl od tradiční techniky válcování, složený lem drží tričko zabalené, takže se nerozbaluje a lze jej lépe strčit do kufru, krosny či batohu. Přesný postup si můžete prohlédnout v přiloženém videu.

Podobě „úsporně“ je možné zabalit třeba také kalhoty. I zde je nejprve nutné ohnout lem u pasu, aby vznikla kapsička. Předtím je třeba zapnout knoflík i zip. Nohavice se pak opět ohnou a rolují od kotníků směrem k pasu.

Právě vojáci patří k těm, kteří si umějí velmi efektivně sbalit. Na cvičení či mise musejí vyrazit poměrně nalehko, přitom ale u sebe musí mít vše, co budou potřebovat.

Témata:  zajímavosti cestování

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 18:23

Rakušan si prosadil změny v zákoně o zbraních, vláda novelu schválila

Vláda ve středu schválila novelu zákona o zbraních, která urychlí začátek platnosti dvou zásadních opatření obsažených v novém zákoně o zbraních. Jde o povinnost hlásit podezřelé transakce a větší pravomoci pro policii v otázce zajištění zbraní. Změny by mohly platit už od letošního července.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy