Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Dennis, postrach okolí: Malý rošťák s prakem se za 26 let změnil k nepoznání

film Dennis, postrach okolí Fotogalerie +8
film Dennis, postrach okolí
Foto: Instagram

Když se řekne postrach okolí, jistě si vzpomene na blonďatého modrookého andílka, který přiváděl k šílenství svého souseda. Film Dennis, postrach okolí byl natočen v roce 1993 a vyrůstala na něm celá generace nejen českých dětí.

Film o Dennisovi vznikla na základě stejnojmenného populárního amerického seriálu z roku 1959 a animovaného seriálu z druhé poloviny 80. let. Pointa je vždy stejná – hlavní postavou je šestiletý Dennis, který dokáže svými rošťárnami každého přivést k šílenství. Chlapec je opravdu postrachem celého okolí... , ale především jednoho ze sousedů - pana Wilsona.

Ve filmu si Dennise zahrál tehdy šestiletý Mason Gamble. Chlapec se před kamerou objevil poprvé v roce 1993 ve známém filmu Na Hromnice o den více. Ve stejném roce pak ztvárnil i roli rošťáka Dennise. Konkurenci na konkurzu měl ovšem tehdy začínající herec obrovskou. Scénáristu Johna Hughese a studio Warner Bros. Si ho vybrali z celkem asi 20 tisíc zájemců.

Dnes třiatřicetiletý Gamble se dál věnuje hraní, objevil se v epizodních rolích v seriálech Pohotovost, Zločiny ze sousedství či Kriminálka Miami. Kromě toho se objevil i v několika filmech jako Agent WC 40, Jak jsem sbalil učitelku, Gattaca a Miluj bližního svého.

Dnes se už hraní nevěnuje. Vystudoval Kalifornskou univerzitu v Los Angeles a věnuje se mořské biologii.

Témata:  Mason Gamble postrach okolí film Dennis

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy