Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Thajsku se nelíbí selfie, může za něj hrozit smrt

Ilustrační foto.
Ilustrační foto.
Foto: Pixabay

Pořídit si fotografii na pláži nedaleko mezinárodního letiště na thajském ostrově Pchúket, nad kterou prolétávají velmi nízko přistávající letadla, patří ke snům nejednoho turisty. V budoucnu by za selfie s přistávajícím letadlem mohl turistům hrozit až trest smrti, varoval zpravodajský server news.com.au.

Mezinárodní letiště na Pchúketu leží na severozápadním pobřeží ostrova a letadla klesající na přistání přelétávají velmi nízko nad pláží Maj Kchao. To se v posledních letech stalo neodolatelným lákadlem pro turisty toužící po zajímavé fotografii.

Thajští oficiální činitelé ale usoudili, že pořizování fotografií by mohlo rozptylovat piloty, a proto podle listu Bangkok Post vytvářejí novou bezpečnostní zónu nedaleko přistávají dráhy, do níž nebudou mít turisté přístup.

Lidem, kteří tento zákaz poruší, hrozí, že budou obviněni a souzeni na základě zákona o letectví, pod nějž bude vytvoření nové zóny spadat. Za porušení tohoto zákona hrozí až trest smrti. Méně tvrdé tresty zahrnují pokutu do výše 40.000 bahtů (asi 28.500 korun) nebo trest vězení až 20 let.

Témata:  Thajsko selfie trest smrti

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy