Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Povedení příbuzní: Rodinné vztahy se mohou zvrtnout v pořádně brutální a krvavou lázeň

Vražda
Vražda
Foto: Pixabay

Tvrdí se rodina je základ státu. Co se však stane, když se rodina dá na dráhu zločinu a rodinná pouta slouží těm nejstrašnějším zločinům? Takové rodinné vztahy se skutečně mohou zvrtnout v pořádně brutální a krvavou lázeň. Vybrali jsme pro vás několik takových rodinek, kterým byste se skutečně do spárů dostat nechtěli.

Bratři Brileyovi

Linwood, James Jr. a Ray Brileyovi z Richmondu ve Virginii byli na první pohled normální bezproblémový chlapci. Rodina byla dobře situovaná, ve škole se chlapci dobře učili, zdravili a pomáhali sousedům. Doma však byla situace jiná. Chlapci měli násilnické sklony. Otec je na noc zavíral v pokojích na petlici a matka se z domu kvůli jejich chování úplně přestěhovala. Vše vyvrcholilo v roce 1979, kdy bratři rozpoutali během roku v Richmondu krvavou lázeň a povraždili v sousedství jedenáct lidí. Linwood a James dostali nejvyšší trest a v roce 1984 a 1985 byli popraveni. Ray, který byl odsouzen k doživotnímu trestu, je dosud ve vězení.

Krvavý Benderovi.

Rodina Benderů, otec John, matka Elvíra, dcera Kate a syn John jr. se v 60.a 70 letech 19 století živila poctivě. Vedla malý hostinec pro unavené pocestné v Kansasu. Když k nim přišel osamělý pocestný, posadila jej rodina při slavnostní večeři na čestné místo do čela stolu. Pánové se na chviličku omluvili, museli něco zařídit ve sklepě.  Společnost hostovi dělaly pouze dámy, které mu notně nalévaly kořalku. Když tu najednou se podlaha s židlí i pocestným propadla a on se ocitl ve sklepě! Následoval úder palicí do hlavy, který většinou oběti roztříštil lebku. Dámy, které s nešťastníkem ještě před chvilkou flirtovaly, mu ještě pro jistotu podřízly hrdlo. Kosa na kámen narazila, když rodina zabila a oloupila místního lékaře, který byl očekáván v jedné usedlosti. Po rozsáhlém pátraní bylo celé hnízdo odhaleno. Celkem měli Benderovi na svědomí kolem 20 lidí. Před spravedlností se jim však podařilo utéct a o jejich osudu se spekuluje dodnes.

Sestry Cortézovy

Čtyři sestry Cortézovy - Delfina, María de Jesús, María del Carmen a María Luisa hospodařily od roku 1945 na málem ranči s poetickým jménem „Rancho El Ángel“ v San Francisco del Rincón v Mexiku. „Andělský ranč“ ovšem nebyl nic jiného než veřejný dům vedený těmi nejbrutálnějšími prostředky. Dívky byly většinou uneseny a přinuceny k práci v něm nejhoršími metodami, včetně drog a mučení. Pokud „pracovnice“ otěhotněla, jedna ze sester se osobně o potrat postarala bitím a kopáním. Když byla dívka na tom již fyzicky špatně nebo byla příliš vzpurná, prostě zmizela. Nechutnala jim prý místní strava, jak tvrdily sestry. Jisti si však životem v bordelu sester Cortézových nebyli ani příliš solventní zákazníci. Vše se provalilo až v roce 1964. Na pozemku ranče bylo nalezeno 80 těl žen, 11 těl mužů a nepočítaně lidských zárodků. Předpokládá se, že obětí mohlo být až 150. Sestry byly odsouzeny ke 40 letům vězení. Z toho vyšla živá již jen jedna.

Westovi

Fred West z Much Markle v Herefordshire v Anglii nepatřil mezi nejvzornější a nejnormálnější občany. Po nevydařením prvním zpackaném manželství si však v roce 1971 našel ideální partnerku – Rosemary. Páreček brzy rozpoutal peklo. Fred se v první řadě zbavil svojí bývalé manželky, která mu dělala problémy. Za drobné krádeže se dostal do vězení a Rosemery, která se živila prostitucí, kvůli hádkám zavraždila svojí sestřenicí. Fred byl po návratu doslova posedlý brutálním a násilným sexem, kterému holdovala i Rosemery. Brzy začali pod různými záminkami lákat do svého domu mladé ženy, které páreček znásilnil a brutálně umučil. Těl se Fred zbavoval během zvelebování rodinného sídla a zakopával je nejen na pozemku, ale i pod verandou a ve sklepě. Fredův sexuální apetit byl neukojitelný a brzy se začal ukájet i na svých devíti dětech. Dcera Heather však byla rebelka, rodinu chtěla opustit a Fred s Rose se báli, že by mohla promluvit. Zmizení Heather v roce 1987 bylo jejich poslední vraždou. Začalo se proslýchat, že dívka skončila pod verandou. Začaly mluvit i některé děti. V roce 1994 spadla klec. Podle odhadů mají Westovi na svědomí 13 až 15 obětí. Fred ještě před soudním procesem spáchal sebevraždu. Rosemary byla v roce 1994 odsouzena na 25 let vězení. Zda bude letos propuštěna je však nepravděpodobné.

Sawneyho klan

Skot Alexander "Sawney" Bean nebyl právě největší fanoušek spořádaného života. Na začátku 15. století vzal svoji manželku Agnes a děti a zmizel s ní v lesích. Brzy v celém Východním Lothianu začali mizet lidé. Záhada mizejících lidí byla rozluštěna až o 25 let později, roku 1437. Tehdy tlupa divokých lidí napadla mladý pár. Ženu tlupa zavraždila, ale muži se však podařilo uprchnout. Vévoda poslal do oblasti 400 vojáků se psy. Výprava našla šokující pravdu. Sawney s Agnes se činili a udělali si vlastní loupežnickou tlupu. Celkem měli 14 dětí! Ty se ovšem mezi sebou množily dál a Sawney měl v době prozrazení 32 vnoučat, které měly jeho děti z incestních rodinných vztahů. Celá rodinka žila v jeskyni. Protože se Bean bál prozrazení, nic ze svého lupu neprodával a nahromadil v jeskyni obrovské bohatství. A čím se rodinka živila? Stali se z nich kanibalové a oběti oloupení rovnou i zkonzumovali. Ke své hrůze vojáci našli v jeskyni 47 vyuzených lidských těl. Verze, jaký ortel nad rodinou byl vynesen se různí. Podle první verze byla rodina zahnána do své jeskyně a vchod zavalen výbuchem. Podle druhé verze byli Beanovi odvlečeni do Glasgow a bez rozsudku včetně dětí popraveni.            

Témata:  krimi rodina historie policie Velká Británie USA

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 18:02

Joe Biden podepsal návrh zákona o pomoci Ukrajině, Tchaj-wanu a Izraeli

Americký prezident Joe Biden podepsal návrh zákona o pomoci pro Ukrajinu, Tchaj-wan a Izrael, což znamená, že Spojené státy vyčlení na balíček pro Kyjev přibližně 61 miliard dolarů. Několik hodin předtím ho podpořil Senát.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy