Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Útočník v Mnichově lákal na místo střelby spolužáky. Chtěl je zabít

V obchodním centru v Mnichově se střílelo
V obchodním centru v Mnichově se střílelo
Foto: Profimedia **www.profimedia.cz**

Mnichov - Dva dny po řádění šíleného střelce Aliho Davida Sonbolyho, po němž zůstalo devět mrtvých, vyplouvají na povrch nové děsivé detaily o krvavém útoku. Vypadá to, že se mladík chtěl mstít za ústrky a šikanu.

Na jednom z videí, která se po masakru u obchodního centra Olympia v Mnichově objevila, je slyšet, jak Sonboly říká, že ho vrstevníci sedm let šikanovali a že teď má zbraň, aby je mohl postřílet.

A jak píše britský Telegraph, Sonboly byl opravdu mezi vrstevníky velmi neoblíbený, podle jedné známé měl asi jen dva nebo tři kamarády, jinak se společnosti stranil a hodně času trávil sám.

A často prý také spolužákům, kteří se mu měli posmívat kvůli jeho íránským kořenům, na internetu nadával a vyhrožoval jim, že je všechny zabije.

Dokonce prý přímo v pátek spolužákům řekl, ať přijdou do McDonaldu, že si je tam najde a zastřelí je. V tu chvíli to jeho vrstevníci brali jako planou výhrůžku, kterých od Sonbolyho slyšeli v uplynulých měsících už bezpočet.

Až o několik hodin později jim došlo, že samotář, ze kterého si utahovali, to tentokrát myslel vážně. Bývalý Sonbolyho spolužák německému Bildu řekl, že nejvíce si střelce dobírali studenti s arabskými a tureckými kořeny.

To je možná také důvod, proč v pátek při Sonboly vražedném amoku zemřeli tři Turci a tři kosovští Albánci. Telegraph také cituje čtrnáctiletou dívku, která žije ve stejném domě jako Sonbolyho rodina.

Ta popsala, že střelce potkala pár hodin před útokem na chodbě domu, kde oba bydlí. "Jenom tak stál a díval se do země. Normálně jsme se zdravili, ale v pátek se na mě ani nepodíval, když jsem procházela kolem," popsala dívka.

Témata:  Německo střelba v Mnichově

Aktuálně se děje

15. dubna 2024 12:34

USA o útoku na Izrael údajně věděly několik dní dopředu

Administrativa amerického prezidenta Joea Bidena v neděli kategoricky odmítla tvrzení tureckých, jordánských a iráckých představitelů, podle nichž Írán 72 hodin před masivním dronovým a raketovým útokem na Izrael varoval Spojené státy.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy