reklama

Podle příznivců konspirací je nad slunce jasnější, že německá kancléřka Angela Merkelová a nová britská premiérka Theresa Mayová jsou členkami tajného řádu nebo sekty.

Političky prý prozradila podobná gesta, která dělají rukama. Dalším členem elitního utajeného spolku je prý předseda Evropské komise Jean-Claude Juncker, který se prý nechtěně prozradil tento týden na scůzce s belgickou královskou rodinou.

Podle internetových diskutérů jsou všichni zmíněn členy bájných iluminátů - tedy společenství mocných, kteří tajně tahají za nitky důležitých událostí a ovlivňují tak další směřování světa, aniž by se o tom obyčejní lidé dozvěděli.

Mayová prý iluminátský signál rukama vyslala 11. července, když mluvila před budovou britského parlamentu. Jde prý o obdobu gesta, kterému zastánci spiknutí iluminátů říkají Merkel-raute. 

Merkel-raute je podle internetových diskutérů variantou znaku iluminátů, kteří jsou často znázorňováni jako vševidoucí oko v trojúhelníkové pyramidě. Podobná gesta prý používají například herci Tom Cruise nebo Denzel Washington, z historických postav prý k iluminátům patřil i papež Jan Pavel II. nebo Adolf Hitler.