Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

IS způsobuje problémy i hollywoodským hvězdám. Hvězda z Batmana si musela změnit jméno

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Pixmac

Hollywood - Britská herecká hvězda Michael Caine, známý především z batmanovských filmů, kde ztvárnil roli komorníka Alfréda se dostal do problémů kvůli svému jménu. Tyto problémy vyvolala současná uprchlická krize a zpřísněné kontroly na letištích kvůli hrozbě teroristických útoků páchaných Islámským státem. Jak informuje britský deník The Guardian, Caine byl nyní nucen se svého jména vzdát.

Britský herec vystupuje celý svůj život pod pseudonymem Michael Caine. Přezdívku použil v roce 1954, když si musel změnit jméno kvůli angažmá v divadle. Tehdy se rozhodl pro pseudonym Michael Scott, ale protože pod tímto jménem vystupoval už někdo jiný, padla volba na jméno Michael Canine.

Své nové jméno zvolil zcela náhodou, když mu zavolal agent s nabídkou práce, všiml si plakátu se snímkem Vzpoura na lodi Caine s Humphreym Bogartem a jeho volba byla jasná. "Byl jsem naproti Odeonu a když jsem se rozhlédl, viděl jsem svého oblíbeného herce Humphrey Bogarta, a tak to vzniklo," vysvětluje Caine. Jméno Michael Caine mu během šedesátileté kariéry vyneslo desítky filmových rolí a také dva Oscary.

Michael Cain je rodným jménem Maurice Micklewhite a právě díky tomu začal mít velké problémy především na letištích. Letištní kontrola ho poznávala a zdravila, avšak zádrhel nastal, když předložil pas, ve kterém stálo úplně jiné jméno. "Ostraha letiště mě zdravila: "Dobrý den, Michaele Caine, "a najednou jsem jim dal pas s jiným jménem," říká Caine.

Tyto nejasnosti byly příčinou dlouhých prodlev v odbavování, které jsou kvůli zvýšenému bezpečnostnímu opatření už tak zdlouhavé. "Mohl bych tam stát dlouhé hodiny. Tak jsem si změnil jméno," dodává Caine.

Oficiálně tedy prohlašuje, že se pseudonym stal jeho vlastním jménem. Cain je navíc také nositelem titulu sir a v současné době ho můžete vidět v novém filmu Podfukáři 2.

Témata:  uprchlíci Hollywood

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 19:07

Putinova ex-manželka přišla ve Francii o vilu. Kreml zuří

Kreml ve čtvrtek odsoudil rozhodnutí francouzských úřadů zkonfiskovat vilu, která patří současnému partnerovi exmanželky ruského prezidenta Vladimira Putina.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy