Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Útoky v Německu nejsou náhoda. Psycholog vysvětlil poslední činy útočníků

Němečtí obyvatelé
Němečtí obyvatelé
Foto: Pixabay

Darmstadt - Německo má za sebou krvavý týden, během kterého se staly hned čtyři útoky. Podle ředitele Institutu psychologie a krizového managementu v Darmstadtu Jense Hoffmanna to rozhodně není náhoda.

"Lidé, kteří procházejí duševní krizí a kteří už dlouho o podobném činu přemýšleli, vidí, jak velký měly činy jiných efekt, a řeknou si: Teď to udělám také," řekl o nahromadění útoků do krátkého časového období Hoffmann.

Aby se napodobování útoků neopakovalo, je podle něj třeba, aby se v médiích objevilo co nejméně zpráv o osobě pachatele činu. "Neukazujte obličeje, nezveřejňujte jména. Zabraňte tomu, abyste pachatele proslavili," řekl.

Útoky v Německu si podle Hoffmanna také vyžádají od společnosti změnu přístupu k podobným činům. "To, že při nákupu nebo na festivalu může číhat smrtelné nebezpečí, je pro lidi něco nového," řekl. Očekává však, že lidé nakonec přijmou jako fakt, že k teroristickým útokům v jejich zemi může dojít.

Poukázal přitom na Británii a na teroristické útoky, které v zemi prováděla Irská republikánská armáda (IRA). "Přesto tam lidé dál chodili do hospod," řekl psycholog.

Témata:  Německo

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 19:07

Putinova ex-manželka přišla ve Francii o vilu. Kreml zuří

Kreml ve čtvrtek odsoudil rozhodnutí francouzských úřadů zkonfiskovat vilu, která patří současnému partnerovi exmanželky ruského prezidenta Vladimira Putina.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy