Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V akvaparku utonul chlapeček (†5). Policie zatkla rodiče

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Londýn - Obrovská tragédie se o víkendu stala v britském Nuneatonu. V místním akvaparku se utopil teprve pětiletý chlapec. Policie z jeho smrti viní rodiče, kteří na chlapce nejspíš nedávali dostatečný pozor.

Tělo malého Charlieho Dunna našel jedenáctiletý chlapec, který ve vodě hledal své potápěčské brýle. "Můj synovec vytáhl toho chlapečka z vody, cítil jeho vlasy, když hledal ztracené brýle," napsala na Facebook Sheena Thomasová.

Proč Charlie skončil pod vodou, je stále nejasné. Policie ale v souvislosti s chlapečkovou smrtí zadržela jeho matku a nevlastního otce. Na svobodu se dostali díky kauci. Příbuzní teď prosí veřejnost, aby rodiče za smrt chlapce neodsuzovala: "Už tak je pro ně dost těžké vyrovnat se se ztrátou jejich malého andílka," vyjádřili se na sociálních sítích.

Svědci viděli, jak starší chlapec táhne mladšího z mělké vody. Zaměstnanci i záchranáři z akvaparku zareagovali okamžitě, Charlieho převezli do nemocnice v Coventry, kde ale později stejně zemřel. Co přesně se na místě stalo a zda bude za smrt chlapce někdo potrestaný, ukáže až další vyšetřování.

Samotný akvapark propaguje modrou lagunu, kde chlapec zemřel, jako místo s křišťálovou vodou, kde si mohou děti bezstarostně hrát a pádlovat, zatímco rodiče si užívají relax na písečných plážích nebo travnatých plochách kolem vody.

Témata:  utonutí děti Velká Británie

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy