Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Obamová se postavila za Clintonovou. Společně démonizují Trumpa

Hillary Clintonová
Hillary Clintonová
Foto: Facebook

Filadelfie - Na nominačním sjezdu Demokratické strany ve Filadelfii vystoupila také první dáma USA Michelle Obamová. Podpořila Hillary Clintonovou jako kandidátku pro listopadové prezidentské volby a kritizovala Donalda Trumpa.

"Nikdy se nepodvolí žádnému nátlaku. A nikdy si nevybírá jednoduchou cestu," řekla o možné nástupkyni svého manžela Obamová. Podle ní je Clintonová jediným člověkem, který je z kandidátů opravdu kvalifikovaný pro úřad prezidenta USA a kterému může věřit.

"Když máte v rukou nukleární kódy a velíte ozbrojených silám, nemůžete dělat unáhlená rozhodnutí," řekla Michelle Obamová s odkazem na impulzivní chování Donalda Trumpa. Uvedla také, že prezident musí být stálý v názorech a dobře informovaný. "Když je někdo krutý a chová se jako tyran, nesmíme klesnout na jeho úroveň," uvedla také Obamová.

Sotva první dáma dokončila své 14minutové vystoupení na sjezdu demokratů, už ji pochválil na twitteru manžel. "Neuvěřitelný projev neuvěřitelné ženy," napsal prezident Barack Obama.

Zdroj: YouTube

Exministryni zahraničí Clintonovou podpořil v projevu i její soupeř z primárek Bernie Sanders, jehož účastníci sjezdu přivítali tříminutovými ovacemi vestoje. "Hillary Clintonová bude skvělou prezidentkou," zakončil svůj projev Sanders. Velký potlesk sklidil podle BBC na sjezdu také senátor Cory Booker svým výrokem: "V Americe láska vždy vítězí nad nenávistí."

Témata:  Michelle Obamová Hillary Clintonová prezident USA

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 9:26

Putin se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny

Ruský prezident Vladimir Putin oznámil, že se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny. Bude to jeho první zahraniční cesta od opětovného zvolení do prezidentské funkce, která má posílit vztahy mezi Moskvou a Pekingem. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy