Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Němci přehodnocují své postoje. Začínají migranty odmítat

Mnichov
Mnichov
Foto: Pixabay

Berlín - Drtivé většině Němců (83 procent) dělají důsledky migrační krize starosti, ukázal průzkum společnosti GfK, jehož výsledky dnes zveřejnil deník Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Průzkum se uskutečnil ještě před nedělními útoky v Reutlingenu a v Ansbachu, za nimiž stáli uprchlíci ze Sýrie.

Příchod stovek tisíc uprchlíků a jejich integrace jsou nejzávažnějšími problémy, jimž Německo v současnosti čelí. Počet Němců, kteří si to myslí, se za poslední rok více než zdvojnásobil. V polovině loňského roku se takto v průzkumu GfK vyjádřilo jen 35 procent dotázaných.

"Každý sedmý člověk, který si dělá kvůli migrační krizi starosti, chce tento problém řešit prostřednictvím pozitivní integrace (uprchlíků). A každý pátý se vyslovuje pro to, aby imigrace nepokračovala," uvedl autor průzkumu Raimund Wildner.

Průzkum také ukázal, že se Němci v současnosti prakticky neobávají nezaměstnanosti. Zůstává sice pro ně druhým nejvážnějším problémem Německa, starosti si kvůli ní však dělá jen 13 procent dotázaných.

Témata:  Německo uprchlíci průzkumy

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 8:44

Izrael v noci zaútočil na Írán, tvrdí tisk

Izrael v noci na pátek zaútočil na Írán. Uvedla to americká média s tím, že jde o odvetu za jeho víkendový útok.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy

Hamás - zkratka pro Hnutí islámského odporu

Příměří s Hamásem se vzdaluje? Hnutí zvažuje stěhování z Kataru

Politické křídlo palestinského hnutí Hamás zvažuje přesun z Kataru, napsal americký deník The Wall Street Journal s odvoláním na své zdroje. Podle listu by stěhování zřejmě dále ohrozilo jednání o příměří mezi Hamásem a Izraelem, protože je zprostředkovává právě Katar, kde dlouhodobě pobývá lídr hnutí Ismáíl Haníja.