Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Málem bylo zle. Uprchlík v Německu si vzal zbraň a...

Uprchlíci, ilustrační foto
Uprchlíci, ilustrační foto
Foto: UNHCR

Fürstenwald - Německo je jen pár dní po útocích opět na nohou. Skupina migrantů ve Fürstenwaldu zalarmovala policie kvůli uprchlíkovi, který se kolem nich pohyboval se zbraní. Ukázalo se, že šlo o pistoli.

Skupina migrantů nahlásila na policii, že se ve Fürstenwaldu v německé spolkové zemi Braniborsko pohybuje uprchlík se zbraní v ruce.

Policie podle vyjádření jejího mluvčího pro tiskovou agenturu DPA neprodleně zjistila totožnost daného migranta a mobilizovala strážníky, kteří vypátrali 23letého uprchlíka ze Sýrie. Následně byl předběžně zadržen.

Při domovní prohlídce v jeho bydlišti se skutečně našla pistole, podle prvních informací jde zřejmě o poplašnou pistoli, která se používá například na sportovištích. Zbraň policisté zabavili a podrobí ji analýze. Zadrženého uprchlíka čeká vyšetřování pro důvodné podezření z nedovoleného ozbrojování.

Německo zažilo v posledních dnech několik útoků. V pátek zaptočil v Mnichově střelec, který v obchodním centru zavraždil devět lidí a poté otočil zbraň proti sobě. Jen o pár hodin později zabil jednadvacetiletý muž syrského původu mačetou ve městě Reutlingen na jihozápadě Německa ženu a další dvě osoby zranil.

V noci z neděle na pondělí se neúspěšný žadatel o azyl odpálil u vstupu na hudební festival v bavorském Ansbachu nedaleko Norimberku. Exploze zranila 12 lidí, z toho tři vážně. Zabila jen útočníka.

O víkendu vystrašil Němce i agresivní mladík, který ve vlaku na severu země ohrožoval cestující nožem. Podle policie byl opilý a psychicky rozrušený, skončil proto na psychiatrii. Při činu nebyl nikdo zraněn.

Témata:  Německo uprchlíci

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 9:26

Putin se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny

Ruský prezident Vladimir Putin oznámil, že se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny. Bude to jeho první zahraniční cesta od opětovného zvolení do prezidentské funkce, která má posílit vztahy mezi Moskvou a Pekingem. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy