Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Zabil ženu mačetou, podle německé policie ale svůj či neplánoval

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: INT

Berlín - Syrský žadatel o azyl, který v neděli v jihoněmeckém Reutlingenu zabil ženu a zranil pět dalších lidí, svůj čin neplánoval.

Podle agentury DPA jsou o tom přesvědčeni vyšetřovatelé, kteří násilí hodnotí jako spontánní čin. Jednadvacetiletý muž si podle nich ani nepřinesl vlastní zbraň a k útoku použil nůž, který používal v práci.

Policie zatím nemohla vyslechnout pachatele, protože ten je na jednotce intenzivní péče poté, co do něj autem najel řidič, který chtěl zastavit jeho řádění. Vyšetřovatelé ale prohledali bydliště útočníka a nenašli žádné důkazy, které by nasvědčovaly tomu, že si svůj čin připravil.

Muž napadl nožem na kebab svou pětačtyřicetiletou polskou přítelkyni, se kterou společně pracovali v tureckém bistru. Žena utrpěla těžká poranění hlavy, kterým podlehla. Při následném útěku zranil útočník dalších pět lidí.

Témata:  Německo vražda policie Německo

Aktuálně se děje

21. dubna 2024 20:38

Mrazivé noční počasí až do odvolání. Výstraha platí téměř pro celou zemi

Mrazivým počasím začne i nadcházející týden, do jehož začátku zbývá pár hodin. Teploty budou v noci klesat pod nulu téměř na celém území republiky, platí výstraha Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy