Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Jižní Korea na nás útočí jedovatými hady, tvrdí KLDR

Severní Korea
Severní Korea
Foto: Pixabay

Pchjongjang/Soul – KLDR obvinila Jižní Koreu, že stojí za nebývale vysokým počtem hadů v provincii Rjanggaang, která leží na hranicích země s Čínou. Informoval o tom britský deník The Guardian.

KLDR svého jižního souseda obvinila ze „zákeřného plánu", kterým měl Soul „ohrozit národní jednotu" země. Tímto plánem mělo být úmyslné vypuštění jedovatých hadů v provincii Rjanggaang.

Podle zdroje bylo hraničním hlídkám nařízeno, aby všechny hady pochytaly dříve, než se jim podaří dostat se přes řeku Amnokkang.

Vojáci ale o pravdivosti tohoto tvrzení Pchjongjangu zřejmě příliš přesvědčeni nejsou. „Někteří si na tato tvrzení stěžují. Podotýkají, že ani tříleté dítě by nevěřilo tomu, že by na nás Jižní Korea zaútočila hady," podotkl zdroj.

Dále uvedl, že nejde o první případ, kdy režim svedl útoky zvířat na působení vnějších mocností. Zamoření kukuřičných polí strašilkami, za které zřejmě mohla vysoká cena pesticidů, například státní propaganda připisovala „imperialistickému plánu Spojených států".

Zdroj dodává, že ačkoliv severokorejské ministerstvo bezpečnosti lidi kvůli možnosti uštknutí vyzývá ke zvýšené opatrnosti, jen málo lidí hady v oblasti skutečně vidělo. To ale nezabránilo velkému zvýšení poptávky po kvalitních gumových kalhotách, které proti uštknutí brání.

Témata:  hadi Jižní Korea Severní Korea

Aktuálně se děje

15. dubna 2024 15:01

Česko přijalo víc uprchlíků z Ukrajiny, než zvládá, myslí si většina Čechů

Podle nedávného průzkumu Centra pro výzkum veřejného mínění (CVVM) si většina lidí myslí, že Česká republika přijala více uprchlíků z Ukrajiny, než je schopna zvládnout. Tento názor sdílí 58 procent respondentů. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy