Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Hollande měl dnes navštívit ČR. Místo toho si volal se Zemanem a Sobotkou

François Hollande, Président de la République française
François Hollande, Président de la République française
Foto: elysee.fr

Praha/Paříž - Francouzský prezident François Hollande již dvakrát kvůli teroristickým útokům zrušil plánovanou návštěvu Prahu. S prezidentem Milošem Zemanem a premiérem Bohuslavem Sobotkou se proto dnes spojil alespoň telefonicky.

"Prezidenti se během telefonátu dohodli, že se setkají na LOH (letních olympijských hrách) v Riu. Společně také stanoví nový termín státní návštěvy ČR," uvedl mluvčí Hradu Jiří Ovčáček na twitteru. ČTK zároveň sdělil, že společně odsoudili teroristické útoky.

"Shodli jsme se, že prioritou Evropské unie musí být zajištění bezpečnosti občanů," uvedl na twitteru Sobotka.

Hollande zrušil návštěvu kvůli úternímu teroristickému útoku v Normandii, kde dva ozbrojenci podřízli hrdlo faráři a zranili další tři rukojmí. Návštěva se původně měla uskutečnit o týden dříve, ale tehdy Hollande změnil plány kvůli událostem z předminulého čtvrtka v Nice, kde útočník v kamionu najel do davu při oslavách státního svátku.

Témata:  François Hollande Miloš Zeman Bohuslav Sobotka

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy