Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V Německu byl zadržen nebezpečný Alžířan. Křičel: Všechny vás vyhodím do povětří

Německá policie
Německá policie
Foto: Pixabay

Berlín - Německá policie v Brémách na severu země dnes zadržela devatenáctiletého Alžířana, který ve středu uprchl z psychiatrické léčebny. Kvůli údajně nebezpečnému muži policisté ve městě evakuovali nákupní středisko.

Pacient byl podle policie hrozbou pro sebe i okolí. K zásahu ve středisku policie proto nasadila protiteroristické jednotky. Uprchlík podle policistů neměl kontakty na Islámský stát ani žádné "konkrétní plány". Zadržen byl na brémském hlavním nádraží.

Při útěku z psychiatrické léčebny Alžířan údajně vykřikoval "všechny vás vyhodím do povětří". V léčebně sám sebe několikrát fyzicky poškodil a pravděpodobně užíval drogy, uvedla policie.

Bezpečnostní situace v Německu je napjatá, země totiž v uplynulém týdnu čelila několika útokům. Ten nejkrvavější se odehrál v Mnichově, kde Němec íránského původu zastřelil devět lidí, poté spáchal sebevraždu. V neděli se pak v bavorském Ansbachu odpálil syrský běženec, který se hlásil k radikální organizaci Islámský stát. Syřan zahynul, několik dalších lidí zranil.

Témata:  Německo policie Německo

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:36

Tusk apeluje: Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu války na Ukrajině

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy