Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Obama opět vychválil Clintonovou. Trump prý šíří nenávist

Hillary Clintonová
Hillary Clintonová
Foto: Facebook

Filadelfie - Podle amerického prezidenta Baracka Obamy nezáleží síla a velikost USA na Donaldu Trumpovi. Nikdo nikdy nebyl pro funkci prezidenta vhodnější než Hillary Clintonová, "ani já sám ani Bill (Clinton)", řekl šéf Bílého domu na sjezdu demkratiů ve Filadelfii.

Obama pochválil Clintonovou za kampaň v primárkách v roce 2008, kdy byl jejím soupeřem. Když ji pak jako prezident USA nabídl funkci ministryně zahraničí, byla prý překvapená. "Nakonec ale řekla ano, protože věděla, že v sázce je cosi většího, než je kdokoli z nás dvou," prohlásil prezident.

Obama obhajoval výsledky svých dvou prezidentských mandátů. Ekonomika země se podle něj vzpamatovala a světový řád obstál navzdory krizím. "Podle mnoha měřítek je naše země silnější a bohatší, než když jsme začínali," uvedl. Za úspěch označil dopadení Usámy bin Ládina, uzavření jaderné smlouvy s Íránem a "novou kapitolu" po normalizaci vztahů s Kubou.

Zdroj: YouTube

Obama kritizoval "hluboce pesimistickou vizi Ameriky," která podle něj minulý týden vzešla z republikánské nominační konference. Trump ani jeho stoupenci nedokázali navrhnout žádné řešení naléhavých problémů. Místo toho šířili "zášť, obviňování, zlobu a nenávist," konstatoval.

Obama řekl, že zná spoustu podnikatelů, kteří dosáhli stejného úspěchu jako Trump. Nezanechali ale za sebou soudní spory, nezaplacené zaměstnance ani davy lidí, kteří se cítí podvedeni, prohlásil.

Témata:  Barack Obama Hillary Clintonová Donald Trump

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy