Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Obchodní řetězec IKEA stahuje z prodeje dalších 6 čokoládových výrobků

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: INT

Praha - IKEA informuje zákazníky, kteří si koupili jeden nebo více z níže uvedených čokoládových výrobků IKEA, že tyto výrobky nejsou vhodné pro osoby alergické nebo citlivé na lískové oříšky a/nebo mandle, a proto je IKEA stahuje z prodeje.

IKEA v současné době ze stejného důvodu již stahuje z prodeje čokolády CHOKLAD MÖRK 60 % a CHOKLAD MÖRK 70 %. Nyní akci rozšířila o 6 dalších čokoládových výrobků IKEA, které nejsou vhodné pro osoby alergické nebo citlivé na lískové oříšky nebo mandle.

Bezpečnost a kvalita výrobků jsou pro IKEA nejvyšší prioritou. Z prodeje stahujeme všechny tyto výrobky na všech trzích, se všemi daty minimální trvanlivosti.

Přítomnost lískových oříšků a mandlí byla zjištěna opakovaně, nejen v některých případech, proto tyto čokoládové výrobky nejsou vhodné ke konzumaci pro alergiky nebo osoby citlivé na tyto alergeny.

Informace uvedené na obalu výrobků neodpovídají častému výskytu oříšků či mandlí v těchto výrobcích. Na štítku se uvádí jen to, že výrobek tyto alergeny "může obsahovat...". IKEA proto celosvětově stahuje z prodeje všechny tyto výrobky. Tyto výrobky může bezpečně konzumovat každý, kdo není alergický nebo citlivý na mandle a/nebo lískové oříšky.

Společnost IKEA dosud neobdržela žádné hlášení o alergické reakci ve spojení s těmito dalšími 6 výrobky, o které rozšířila počet stahovaných čokoládových výrobků.

Zákazníci, kterých se problém jakkoli týká, mohou tyto výrobky vrátit v jakémkoli obchodním domě IKEA a dostanou peníze zpět v plné výši.

Omlouváme se za jakékoli potíže, které vám mohla tato situace způsobit. Pokud potřebujete více informací, volejte na telefonní číslo 234567890 nebo se obraťte na oddělení služeb zákazníkům.

Dalších 6 čokoládových výrobků stahovaných z prodeje:

- CHOKLAD LINGON & BLÅBÄR 180 g (čokoláda s příchutí brusinek a borůvek) - všechna data minimální trvanlivosti

- CHOKLAD LJUS UTZ 100 g (mléčná čokoláda) - všechna data minimální trvanlivosti

- CHOKLAD NÖT UTZ 100 g (mléčná čokoláda s lískovými oříšky) - všechna data minimální trvanlivosti

- GODIS CHOKLADKROKANT 450 g (mléčná čokoláda s karamelem) - všechna data minimální trvanlivosti

- GODIS CHOKLADRÅN 168 g (oplatky s čokoládou)

- všechna data minimální trvanlivosti

- CHOKLADKROKANT BREDBAR 400 g

(čokoládovo-karamelová pomazánka) - všechna data minimální trvanlivosti

Témata:  Ikea potraviny protext

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 9:47

Rusko podle Německa vyrábí více zbraní a munice, než potřebuje pro invazi na Ukrajinu

Rusko podle německého ministra obrany Borise Pistoriuse vyrábí více zbraní a munice, než potřebuje pro invazi na Ukrajinu. Uvedl to v televizi ARD.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy