Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Putin míří do Slovinska a odnesou to řidiči, tunel Karavanky bude uzavřen

Vladimir Putin, ruský prezident
Vladimir Putin, ruský prezident
Foto: kremlin.ru

Lublaň - Ruský prezident Vladimir Putin v sobotu navštíví Slovinsko, což bude mít dopady na řidiče mířící k Jadranu. Tunel Karavanky, který je jednou z dopravních tepen mezi severem Evropy a Středomořím, bude v průběhu dne uzavírán.

Německý autoklub ADAC proto řidiče upozorňuje, aby se na rakousko-slovinském pomezí připravili na zácpy a dlouhá čekání v kolonách.

S uzavírkami je třeba počítat od 09:00 do 18:00 SELČ. Přesný rozpis znám není, neboť vše bude souviset s Putinovým programem a také s aktuálními bezpečnostními opatřeními. Omezení se vedle dálnice A2 mezi Lublaní a hraničním tunelem Karavanky bude týkat i silnic mezi Jesenicí, Krajnskou Gorou a průsmykem Vršič na severozápadě Slovinska.

ADAC jako objízdnou trasu doporučuje využít rakouskou dálnici A9 přes spolkovou zemi Štýrsko a hranici překročit přes Spielfeld. Tento směr běžně využívají Češi při cestě do Chorvatska.

Ti, kdo po rakouské A10 pojedou dále, by neměli na dálniční křižovatce u Villachu pokračovat po A11 ke Karavankám, ale najet na A2, která pak v Itálii pokračuje jako A23. Za severoitalským Udine u pevnostního města Palmanova pak řidiči mohou odbočit k italskému hraničnímu přechodu se Slovinskem Gorizia, případně do Slovinska pokračovat přes Terst.

Z dálniční křižovatky u Villachu je rovněž možné jet po A2 místo k italským hranicím do Štýrského Hradce a zde odbočit na A9 ke Spielfeldu.

Témata:  Vladimír Putin Slovinsko dálnice silnice

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 21:41

Hamás ukázal rukojmího na videu. Zmocnil se ho na festivalu

Teroristé z palestinského hnutí Hamás ve středu zveřejnili video s jedním z rukojmích. Podle médií jde o izraelsko-amerického mladíka, kterého se militanti zmocnili na festivalu. V rámci války v Gaze má brzy následovat další fáze - izraelská ofenziva do Rafáhu. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy