reklama

Zatím posledním případem násilí islamistů ve Francii byla vražda kněze v kostele při mši, ke které se přihlásil Islámský stát (IS).

Ozbrojená skupina která v minulosti bojovala za osamostatnění Korsiky, nyní skrze místní média islamistům vzkázala, že by jakýkoliv útok znamenal „odhodlanou odvetu bez jakýchkoliv výčitek".

Varování ale skupina směřovala také vůči francouzské vládě. Tvrdí totiž, že „pokud by k tragédii došlo, nesla by za ni vláda velkou část odpovědnosti, protože ví, kdo na Korsice radikálními islamisty je".

„Cílem salafistů zcela evidentně je dosadit sem politiku IS a my jsme na to připraveni," uvedla dále skupina. Jak server připomíná, skupina byla během posledních let zapojena do bombových útoků a organizovaného zločinu, v květnu letošního roku ale oznámila, že hodlá svůj 40 let trvající boj ukončit.

Radikálním islamistům také vzkázala, že jim jejich „středověká filozofie" strach nenahání, a vyzvala muslimy na ostrově, aby radikální islám odsoudili. „Pokud Islámský stát udeří na naší půdě, vyhrát můžeme pouze společně," dodala.