Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Učitelka měla sex se studentem. Vinu necítím, škola mě neudržela na uzdě, tvrdí

Žena, ilustrační fotografie
Žena, ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

Des Moines - Měla se starat o jeho vzdělání ve škole, přitom ho ale učila něco úplně jiného. Učitelka Mary Beth Haglinová si začala se svým studentem. Sama ale vinu necítí, prý za to může škola, která vztah tolerovala.

Jí bylo 24 jemu 17, za normálních okolností by tento věkový rozdíl nebyl nijak dramatický, to by ale ona nesměla být jeho učitelka. Románek se rozjel na jedné ze škol v Linn County v Iowě. Dnes už bývalá kantorka Mary (foto zde), která je obvině ze sexuálního zneužívání svého žáka, viní ze svého jednání školu.

Vedení školy prý o jejím poměru se žákem vědělo, dlouho ho tolerovalo a tvářilo se, že se nic neděje. Sebe vidí jako oběť selhání úředníků. "Nevyhýbám se tomu. Neutíkám od toho. Čelím tomu přímo, tváří v tvář," řekla.

Ze všeho viní předcházející vztahy, kdy ji partneři zneužívali. Stejnou vinu připisuje i škole, která ji prý nedokázala udržet na uzdě. Tvrdí, že místo toho, aby ji během vyšetřování vyhodili, pouze ji přesunuli do jiné školy. To dokazují i dokumenty.

Podle místní televize opravdu střídala jiné školy v okolí. Teď svoji bývalou školu obviňuje z toho, že raději případ zatajila, místo aby ho řešila. Prý se bála negativní publicity a pohoršení, které by to vyvolalo. "Věděli, že jsem s ním spala už od února, přesto to tolerovali," dodala s tím, že svého jednání lituje. Hrozí jí dva roky vězení.

Témata:  USA učitelé sexuální zneužívání

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 14:14

Feri neuspěl s odvoláním, tříletý trest vězení za znásilnění platí

Exposlanec Dominik Feri půjde na tři roky do vězení za znásilnění dvou dívek a jeden další pokus o znásilnění, rozhodl odvolací soud v pondělí. Feri byl už loni v listopadu uznán vinným ve všech třech bodech obžaloby a potrestán nepodmíněným trestem v délce tří let. Někdejší politik, který vinu odmítá, se může dovolat k Nejvyššímu soudu.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy