Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Za pomoc zaplatil smrtí: Migranti svázali, zbili a uškrtili muže, který je pozval domů

Rakouská policie
Rakouská policie
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Salzburg - Rakouskem otřásl případ brutální vraždy. Dva devatenáctiletí Syřané svázali, brutálně zbili a poté uškrtili třicetiletého muže, který migrantům nabídl ubytování.

Rakouský portál krone.at uvedl, že za útokem stojí dva mladíci ve věku 19 let syrského původu. Ti se s třicetiletým Srbem seznámili v Salcburku, kde muž bydlel a pracoval. Jako projev dobré vůle je pozval k sobě domů, a zaplatil za to životem.

Mladíci se na muže vrhli a ruce a nohy mu svázali páskou. Před tím i poté jej brutálně zbili a nakonec jej škrtili tak dlouho, dokud muže nezemřel. Tělo umístili spolu s množstvím vody, saponátu, sprchového gelu a šamponu do vany, kde jej 10. července objevila policie. O tři dny později ve spolupráci s německou policií vypátrala i vrahy.

Oba mladíci nejprve čin popírali, poté se k němu ale přiznali. Za jejich brutálním útokem zřejmě stojí touha po penězích, muže totiž bili tak dlouho, dokud jim neprozradil údaje ke své platební kartě.

Témata:  Rakousko vražda uprchlíci

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy