Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Do Kolína nad Rýnem vyrazilo zásahové komando. Po úřadu chodí ozbrojená žena

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: INT

Berlín - Policie v západoněmeckém Kolíně nad Rýnem prohledává kanceláře úřadu práce, kde se podle svědků pohybuje ozbrojená žena. Dnes o tom na svém webu informoval deník Bild. Na místě je zvláštní zásahové komando.

"Situace je velmi nepřehledná," citoval deník policejního mluvčího. Okolí agentury je uzavřené, policie oblast prohledává.

Na úřadu práce nejdříve zasahovali civilní policisté, kteří zadrželi několik osob. Během zásahu policisty upozornil jeden ze zaměstnanců úřadu, že v budově se nachází ozbrojená žena. Jakou zbraň má, známo není. Rovněž není jasné, zda spolu oba případy souvisí.

Bezpečnostní situace v Německu je napjatá, země totiž v uplynulém týdnu čelila několika útokům. Ten nejkrvavější se odehrál v Mnichově, kde Němec íránského původu zastřelil devět lidí, poté spáchal sebevraždu. V neděli se pak v bavorském Ansbachu odpálil syrský běženec, který se hlásil k radikální organizaci Islámský stát. Syřan zahynul, několik dalších lidí zranil.

Témata:  Německo policie Německo

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy